2018-07-20, dag 8. BestCamp de Chênefleur, Belgien.

Vi ville campa en natt i Belgien, på väg mot Luxemburg. Riktigt vart visste vi inte. Jag letade reda på en camping i ACSI-katalogen som låg i rätt riktning, och på lagom avstånd, och så åkte vi dit.

Vi hamnade på BestCamp de Chênefleur, en camping med 190 platser enligt katalogen.

GPS: N 49°41’6” E 5°31’14”

Pris, två vuxna: 33.50 €

I receptionen var de trevliga. Där fanns en liten affär som var öppen några timmar varje dag. Vi fick inte välja plats själva, här fick man ta den plats man blev tilldelad, beroende på vad man hade att campa i.

Det fanns särskilda platser där man måste stå om man kom med husbil. Underlaget där var grus, och så hade man en gräsplätt utanför. De hade tänkt till ordentligt när de gjorde husbilsplatserna, det var lätt att komma in och ut från dem. De var utspridda lite här och där på campingen.

Det fanns bra vägar att åka på, mycket träd och buskar, och det kändes som att det fanns väldigt mycket luft. En mycket bra planerad camping.

Platserna var av varierande storlek. Det fanns många stora platser. Många var på gräsplaner, men det fanns även platser som var helt avskiljda från resten av campingen med höga buskar.

Precis bredvid campingen rinner en flod som det gick att bada i.

Det var väldigt lerigt vid den lilla stranden, så ungarna hade kul. Föräldrarna hade säkert mindre kul när de fick tvätta bort all lera.

I byn bredvid campingen bor det drygt 3000 personer. Där finns inte mycket att göra eller se. Vi tog fram varsin stol och satte oss för att vänta in kvällen, då några trubadurer skulle stå för fredagsunderhållning.

Lokal öl i ett häftigt glas. Lelle försökte få köpa glaset, men det gick inte.

Trubadurerna som sjöng och spelade på kvällen var väldigt bra. De hade en blandning av typiska trubadurlåtar och mer udda musik.

 

Här är en videosnutt på en typisk trubadurlåt.

Medan vi var iväg och lyssnade på musik, passade Olivia på att sova på bordet.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s