2018-07-19, dag 7. Besök på bryggeri och Camperpark Zeeland.

Vi började dagen med att åka till bryggeriet i Chaam. Det var små vägar dit, men farbart med 9 meter bil. Utan GPS med adressen inprogrammerad skulle vi aldrig ha hittat dit. Adressen fick vi av en servitris i restaurangen på Camping t’Zand.

Det gick bra att parkera utanför bryggeriet, eftersom det bara var vi där. Dessvärre var det stängt. När vi stod utanför bilen råkade ägaren dyka upp. Han berättade att han har visningar av bryggeriet, men bara på söndagar, och bara i grupper med minst 10 stycken anmälda.

Trots att det var torsdag och vi bara var två, fick vi ändå komma in och titta. Men det blir ingen visning, sa han. Sedan berättade han om ölen, om bryggeriet, om minnen och anekdoter, och om allt mellan himmel och jord. Vi var kvar där i en timme nästan. Han var en trevlig snubbe.

Chaams är ett litet bryggeri. De gör små batcher, och få sorter. För tillfället hade han fem sorter färdiga, och inte så många av varje sort hemma. Vi köpte två av varje sort i alla fall.

Adressen till bryggeriet är: Ginderdoorstraat 4 A, 4861 Chaam.

Vi for vidare till Camperpark Zeeland. Där vet vi att vi får plats med stor bil. Det kan vara lite bökigt i Holland ibland.

GPS: N 51°34’30.54” E 3°39’8.16”

Pris: 21.86 €. Det beror också lite på växlingskurs eftersom man betalar med kort.

145 platser enligt BordAtlas. Där heter platsen Kamperland.

Systemet där är bra. Man sköter in- och utcheckning själv i en automat i det här båset. Man parkerar först utanför, och man kan gå in och kolla vilka platser som är lediga om man vill. I så fall bör man kolla på flera alternativ, för vissa platser kan vara upptagna av folk som är iväg på dagsturer. I automaten ser man vilka platser som är lediga, och där skriver man också in vilket platsnummer man vill ha. Då är den platsen din, och du kan åka därifrån om du vill. Man får ett kort som laddas med valfri summa, och som man använder till dusch, tvätt med mera.

När vi skulle checka ut fungerade inte automaten. Det finns personal där (det brukar det alltid göra) och de frågade hur mycket pengar vi hade satt in på vårt kort, och så fick vi välja om vi ville ha tillbaka kontanter, eller behålla kortet och använda det om vi kom tillbaka nästa år. Vi hade ca 20 kr på kortet, så vi behöll det tills vidare.

In- och utfarten är stor. Allt är tydligt uppmärkt med skyltar. Det finns liksom inga oklarheter eller konstigheter på Camperpark Zeeland.

Det går en bred huvudväg längs hela ställplatsen. Detta är alltså inne på platsen, och man måste ha betalat och fått kort till bommen för att kunna köra in där. Från vägen är det avtagsvägar till de olika områdena. Det blir väldigt lite bilåkande inom själva området som man står på, man åker på stora vägen dit man ska, och sedan svänger man in på sitt område.

Platserna är stora, och väl markerade med hjälp av häckar. Det finns tydliga platsnummer på alla platser.

Om man klättrar upp på diskbänken och sticker upp huvudet genom takluckan ser man vattnet.

Genom hela ställplatsen går en stig som leder till servicehuset i andra änden.

Det finns mycket bra möjligheter att tömma och fylla vatten. Det är stora utrymmen och lätt att komma åt sakerna.

Från ställplatsen går man genom grindar ut på ett stort grönområde och ner till vattnet.

Det finns ett stort vattensportområde, affärer som har med vattensport att göra, och flera matställen, de flesta med enklare mat.

Vi delade på kycklingvingar till en sen lunch. Det är väldigt mycket liv och rörelse, både i och bredvid vattnet. Det är en upplevelse att titta på allt folk, så det blev en trevlig eftermiddag.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s