2018-07-18, dag 6. Camping’t Zand, Holland.

Camping ‘t Zand ligger nära staden Alphen i Holland. Vi har varit där många gånger förut, fastän campingen inte är något att hurra för egentligen. Den är stor, både till ytan och antalet platser. Människor som har husvagnar uppställda på säsongsplats är vi vana vid, men på ‘t Zand går man ett steg längre. Mitt på campingen finns nämligen stugor där folk bor på säsong. Ett sommarstugeområde, alltså. Det finns även vanliga säsongsplatser, stugor och stora tält att hyra. Detta gör att det inte finns så många lediga platser kvar till vanliga, resande campare.

Den här campingen är väldigt lämplig för barnfamiljer som ligger stilla någon vecka. Här finns bad, väldigt fin lekpark, tennisbana, aktiviteter för mindre barn osv osv… Hela tiden.

Vad 17 gör vi där då, undrar någon kanske? Det finns bara ett svar på den frågan. ÖL. De serverar öl från bryggeriet Chaams. Den är gudomligt god nämligen. Därför åker vi dit.

Vi börjar dagen från början.

Vi hade ju sett Stade och Hameln, och bestämde oss därför redan kvällen innan att vi ville åka till Holland och dricka öl. Sagt och gjort, mot ‘t Zand. I receptionen var de väldigt trevliga i vanlig ordning. Vi blev erbjudna en av specialplatserna för husbil, men berättade att om de inte hade byggt om campingen sedan sist vi var där så skulle inte det funka. Vår bil är 9 meter, och de platserna är kanske 7 meter långa, på sin höjd, med tvära svängar in.

Oj då, sa hon i receptionen, har ni så stor bil? Vad gör vi då? Hon såg väldigt orolig ut.

Ingen fara, berättade vi. Vi har ju varit här förr, och vet ungefär vilket område som vi både kan ta oss till, och få plats på, om det är ledigt. Med hjälp av deras jättestora karta hittade vi gemensamt en ledigt plats. Perfekt. Vi var nöjda, receptionen var nöjd.

GPS: N 51°29’34” E 4°56’59”

Pris för två vuxna: 27.50 €. Då var 2 € köp av kort till servicehuset (som man får behålla utifall man kommer igen) och 2 € laddning till dusch på kortet.

Våran plats är ganska sandig, så vi fick lägga ut mattan för att inte få in all sand i bilen. Sanden är väldigt hårt packad, så det är ingen risk att köra fast.

Vi campade bland de här färgglada stugorna, längst in på campingen. Därifrån är det 10-15 minuters gångväg till receptionen.

Här har vi några uthyrningstält. Holländare verkar tycka mycket om tält.

Campingen har både platser bland träd och på öppna gräsytor. Platserna bland träd är ofta bokade sedan länge.

Badstranden är stor och fin, men det går att bada i vassen också om man hellre vill göra det.

Och så kommer då anledningen till vårt besök här. Restaurangen som ligger strategiskt placerad mitt på campingen.

Öl från bryggeriet Chaams. Nötter bjöd de på. I år hade de bara tre sorters öl från Chaams på campingen, de brukar ha ett par sorter till. Vi frågade varför, och de hade inte fått tag på några. Däremot skulle det finnas fler sorter på bryggeriet. Vi fick adressen dit av servitrisen.

Jag gillar inte mörk öl, förutom den från Chaams. Vi provade oss igenom de tre sorterna som fanns. Två gånger till och med.

Vi åt mat också. Schnitzel och pommes åt mig, och hamburgare till Lelle. Kanonbra mat! 51.40 € gick det kalaset på, med sex öl och två mat. Det var det värt.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Mat och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s