2018-04-04, dag 7. Aabenraa ställplats

Vi checkade ut från ställplatsen i Berlin. 96 € blev det, alltså 32 € / dygn med el.

Vi tog oss ut från Berlin utan bekymmer, och åkte hemåt mot Danmark. Det blev en riktigt lång dag i bilen innan vi till slut hamnade på en ställplats i hamnen i Aabenraa. Platsen finns i BordAtlas.

GPS: N 55°2’6.09” E 9°25’23.07”

Pris: 125 danska kr.

Vi fick betala 185, eftersom man var tvungen att köpa ett hamnkort också för att kunna öppna bommen in till ställplatsen. Det var lite klurigt att förstå hur allt fungerade, det fanns ingen där och ingen svarade på telefonnumret som fanns. Vi fick hjälp av en annan som redan hade lyckats ta sig in. De extra pengarna för hamnkortet fick vi tillbaka i en automat när vi åkte.

Det finns ganska många platser, även på våren innan båtarna har kommit i vattnet. Man står på grus, och de flesta platserna har sjöutsikt. Man kan använda hamnens toaletter och duschar, men vi lyckades inte klura ut hur man fick tag på koden dit.

Det är inte så långt att gå från ställplatsen in till centrum, men vi stannade vid bilen ändå. Dels var vädret inte det bästa, dels var vi fortfarande trötta i benen efter allt gående i Berlin.

Det var ganska blåsigt på kvällen, så de flesta satt inomhus.

Från bilen ser man hamnen och de stora båtarna som lastas av och på.

Vi hittade en öppen restaurang precis bredvid ställplatsen. Under Sejlet heter den. Det var en trevlig restaurang med bra service och bra mat. Det märktes på priset att vi inte var kvar i Tyskland längre. 541 danska kronor för schnitzel, biff och varsin öl. Det var trevligt ändå.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s