2018-04-01, dag 4. Wohnmobil Oase i Berlin.

När vi vaknade imorse var det vitt på backen. Mera snö. Medan vi åt frukost slutade det snöa och himlen blev lite ljusare.

Vi körde mot Berlin och ställplatsen Wohnmobil Oase. Jag hade haft kontakt med dem via messenger kvällen innan, på tyska givetvis, eftersom den som svarade för dem då inte kunde skriva på engelska.

Ställplatsen skulle ligga ganska centralt i Berlin, hade vi hört, och det stämde. Det var inte så svårt att ta sig dit, trots mycket trafik. Vi skulle nog inte ha hittat utan GPS.

När vi kom dit strax före kl 12.00 var det slut på plats för stora bilar. Jag sa att jag hade skrivit på messenger kvällen innan, och då visade det sig att de hade en plats reserverad för oss. Härligt! Jag gillar egentligen inte att reservera plats, men det är nog så man måste göra, om man ska till en storstad.

Damen i den lilla receptionen pratade väldigt bra engelska. Trots regn och rusk kom hon med oss ut och visade vart vi skulle stå, hjälpte till att koppla in el, visade toatömning osv. Det var väldigt bra service.

När man kontaktade dem i förväg ville de veta hur lång bil man hade, Ju längre bil, desto längre plats fick man. Det var väldigt välorganiserat. Det fanns några platser som var riktigt långa, och några som var riktigt korta till folka-bussar och liknande. Man fick inte välja plats själv.

Vi fick mycket information om sevärdheter i Berlin, och en stadskarta där damen märkte ut vart alla sevärdheter låg. Vi fick även en karta över tunnelbanan och en genomgång av hur lokaltrafiken fungerade. Hon märkte även upp Gesundbrunnen på kartan, utifall vi kom vilse. Då var det den platsen vi skulle sikta på.

Runt ställplatsen fanns det massor av affärer, restauranger och snabbmatställen. Det var som ett centrum i centrum.

GPS: N 52°32’55.82” E 13°23’1.02”

Pris: Olika beroende på bilens storlek. 9 meter bil = 32 € / dygn. Vi blandade gasol och el till värmen, och vi gjorde av med 5 € el. Dessutom fick man betala deposition för nyckel till grinden in på området. Tillgång till servicehuset med dusch och toalett kostade 2 € / person och dygn. Allt kontant.

Det regnade och snöade hela dagen, så bilderna från ställplatsen kommer från nästa dag.

Själva platsen i sig var ganska tråkig. Underlaget var betong, grus eller gatsten. De flesta platserna var plana, men några lutade väldigt mycket. De hade gjort sitt bästa för att piffa upp med buskar och påskpynt.

Den här ställplatsen är inget för den som vill att det ska se ut som på en camping. Det är en mycket bra parkering med enklare standard på faciliteterna, och den är mycket bra om man vill se Berlin. det finns toatömning och spillvattentömning. Färskvatten kostar extra. Dusch finns i en liten barack. Ren och fräsch, men typisk barack.

På kvällen serverade de grillat kött med olika tillbehör i något som såg ut att vara en gammal industrilokal i änden av ställplatsen. Väldigt bra mat var det. Man fick välja mellan fläsk, nöt och lamm, eller alla tre. Välgrillat eller rosa. Det fanns stekt potatis och sallad också. Öl och vin serverade de i en liten bar. Det kostade under 200 kr för oss båda, med mat och två öl var.

Man fick alldeles lagom mycket mat på grillkvällen. Det var riktigt trevligt.

Lelle hade lite problem med sitt kött, som var väldigt rare, precis som han ville ha det. Det var ingen bra kombination ihop med plastbestick.

Festlokalen, innan det kom flera människor.

Lokalen hade några roliga konstverk på väggarna. Nere vid den högra gubbens fötter, syns delar av värmesystemet.

Baren, där man beställde både mat och dryck.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s