2018-03-30, dag 2. Danmark och ställplats i Middelfart.

Idag tog vi oss in i Danmark, över Öresundsbron. Det blåste mycket, men det gick bra att köra över bron ändå. Vi fick ta det lite lugnt bara.

I Tuelsø stannade vi och köpte smørrebrød. Tre stycken för 99 kr. Dyrt men gott. Det passar oss att köpa tre, eftersom jag oftast bara orkar äta en, och Lelle två.

Vi siktade på en ställplats i Middelfart, nära Lilla Bält. Vi har varit där förut, och det känns lite trist att åka tillbaka till samma plats flera gånger, men ibland är det skönt att bara åka någonstans där man vet hur allt ser ut och funkar. På våren är ställplatsen i Middelfarts marina ett bra alternativ, men på sommaren brukar den vara full.

GPS: N 55°29’33.33” E 9°43’51.77”

Pris: 180 Dkr

Man betalar allt själv i en automat. Där väljer man om man har husbil eller båt, om man vill ha tillgång till servicehus osv. Dusch och sådant kostar extra. Det är gratis att tömma grå- och svartvatten åtminstone. Vill man ha el köper man ett extra kort för det i en liten restaurang bredvid. Elen är väldigt dyr, man betalar per kilowattimme. Vi köpte ett kort för 60 Dkr. Kortet var laddat med el för 20 Dkr. Det räckte inte så länge.

Platserna är tillräckligt långa för 9 meter bil. Man står på asfalt med en liten gräsmatta utanför. Platserna är avdelade med häckar så man ser precis hur man ska stå. Mycket bra. På så vis behöver man inte irritera sig på grannar som trängs eller breder ut sig. Det finns några extra platser på grus, men där var det fullt av båtar fortfarande.

De flesta hade inte hunnit lägga i sina båtar än. Man campar fint precis bredvid den lilla marinan.

Det finns flera uteserveringar i hamnen. Alla utom en var stängda när vi var där. På sommaren brukar det vara mycket liv och rörelse.

Den lilla hamnkrogen såg ut att vara stängd, men det visade sig att den var öppen. Där finns det enklare mat, glass och dryck.

När vi ändå gick förbi hamnkrogen, och såg att den var öppen, gick vi in och beställde varsin stor öl. I Danmark vet de hur en stor öl ska se ut. Det tog en stund att dricka ur den.

När ölen var urdrucken blev det dags att reparera kökskranen i bilen. Lelle kollade om den som satt där gick att laga, men det var omöjligt. Det var tur att vi hade köpt med oss en ny innan vi åkte hemifrån. För att komma åt att byta kran fick han montera bort hela diskhon och lite annat.

När bilen var lagad och vattnet fungerade, gick vi tillbaka till hamnkrogen och åt. Grillade kycklingklubbor till mig och indisk chilibiff till Lelle. Ägarna är indier så de har lite annorlunda saker där. Maten är bättre än den ser ut att vara på bild, och det är inte så farligt dyrt heller. Mat och varsin stor öl (0.75 l) kostade 288 Dkr.

Utomhus blåste det kallt som 17, men det var riktigt trevligt och varmt att sitta innanför fönstren i solen. Det kändes som att våren är på väg nu.

 

 

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s