2018-03-29, dag 1. Påsksemester, Hyltena.

Äntligen på väg igen!

Efter mycket krångel med bilen, har vi fått fart på den, tack vare mycket bra hjälp från husbilsfirman i Valskog. Värmepannan har varit trasig och blivit åtgärdad, sedan tvärdog bilen på en rastplats inte långt hemifrån. Det var bara att ringa bärgaren som kunde få fart på bilen med hjälp av en rejäl generator, tror jag att det var. Vi kunde köra hem till parkeringsplatsen i alla fall.

Vi fick hjälp att få igång bilen av folk från firman i Valskog, de körde den till sin verkstad  och konstaterade att en jordfläta vid bilbatteriet hade gått sönder, svetsat fast sig och kortslutit hela batteriet.

De bytte även kontakten på utsidan där man fäster elkabeln, eftersom den gick sönder när Lelles mammas lite senila granne körde över kabeln med sin snöslunga för ett tag sedan. Ja ja, nu funkar den igen. Förutom att vattenkranen i köket har frusit sönder. Vi har en ny kran med oss i packningen, tills vidare använder vi vatten från flaskor. Alltid är det något… Vi får se när Lelle får tid att byta kranen.

Nu är vi i alla fall på väg. Målet är lite oklart. Planen är att vi tar oss ner mot Flensburg eller Hamburg, sedan kollar vi vart vädret ser bäst ut. Berlin eller Amsterdam, det är frågan. Vänster eller höger?

Vi jobbade båda två, så vi kom iväg lite sent. Därför stannade vi och övernattade i Hyltena, söder om Jönköping. Det är inte världens finaste plats, men den duger att övernatta på. Man står nära E4 med utsikt över långtradarnas nattparkering. Priset är 125 kr/natt som betalas på Circle K-macken. 100 kr i deposition för nyckel till elskåp, men själva elen är gratis.

Det finns 9 platser på grus. Den enda servicen på platsen är el.

GPS: N 57°39’59.18” E 14°10’54.33”

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s