2017-08-11. Sverige och ställplats i Persköp.

Dagen då vi kom tillbaka till Sverige igen. Idag är det fredag, och vi har ca 50 mil kvar hem. Det betyder att vi hinner hem tills på lördag, och har en dag på oss innan vi börjar jobba. Inte illa när man har stått stilla en vecka med trasig husbil i södra Tyskland.

Man kan inte passera Danmark utan åtminstone ett smørrebrød, så vi stannade längs motorvägen och köpte tre. Fisk till mig och räkor och leverpastej till Lelle.

Vi blev stående i kö utanför Landskrona i över två timmar, så det drog ut på tiden ordentligt. Därför valde vi att övernatta i södra Sverige. Valet föll på en ställplats i Persköp, som vi har hört att många lovordar.

GPS: 56.262083, 13.152957

Pris: 180 kr

Faciliteter: El, dusch, toa, spillvattentömning, toatömning, vatten. El kan ej väljas bort.

Själva ställplatsen är fin, men man har kommit ifrån själva syftet med ställplats som övernattningsplats. Det här är mer som en enkel camping, där folk står länge. Det skulle vara mer rättvisande att kalla platsen för vad det är: enkel camping eller naturcamping.

Man står fint vid en sjö med en liten badstrand. Där är det även hundbad.

Man checkar in med hjälp av en elektronisk tavla som visar lediga platser. Man betalar med sms eller swish. Platserna är väl uppmärkta, men många lutar lite.

De som driver platsen bodde där själva. De var väldigt trevliga och kom förbi och pratade på kvällen. De bjöd in oss till en gemensam eldkoja vid sjön, men vi var trötta efter de senaste dagarnas resa, så vi tackade nej till det.

Vi satt vid bilen och vilade, inför de 50 milen hem imorgon. Området runt platsen är lugnt, och det finns varken stora vägar eller städer i närheten.

Det samlade omdömet om Persköps Ställplats är blandat. Platsen har passerat stadiet för att vara en regelrätt ställplats i mina ögon. Det här är som en camping, och som enkel camping är den bra. Ett minus är att man inte kan välja bort el, eller betala separat för det man använder. Området, platserna och sjön är fint, men ska jag bara övernatta längs vägen söderut eller norrut väljer jag hellre ställplatsen hos Bengt i Örkelljunga inte långt därifrån. Vill jag däremot campa väljer jag Persköp.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s