2017-07-28, fredag, dag 15. Ur-Onea i Frankrike.

Vi försökte hitta en camping längs kusten i norra Spanien, mellan Bilbao och franska gränsen, men det visade sig vara omöjligt. Det var fullt överallt. Efter att ha provat fler campingar än jag kan minnas, gav vi upp. Vi bytte taktik och åkte in i Frankrike och till camping Ur-Onea, där vi hade fått hjälp förra året när vi var i samma situation.  Då fick vi en reservplats, och vi hoppades på att få en sådan plats igen.

Den här gången hade vi mindre tur. När vi kom fram ca kl 17.00 var nämligen reservplatserna också fulla. Personalen på den här campingen är väldigt trevliga och hjälpsamma. De funderade och diskuterade med varandra en stund, och sedan gav de oss två alternativ. Det fanns en ordinarie plats ledig, men den var antagligen för liten. Det andra alternativet var att de skapade en plats bredvid personalbostäderna bakom restaurangen. Vi fick sällskap av en ur personalen, och gick på upptäcktsfärd. Den ordinarie platsen var för liten, så det fick bli platsen bredvid personalbostäderna.

Det här var egentligen ingen plats, därför fanns det ingen el. Det blev en vanlig parkering, kan man säga. Personalen fick parkera sin bil vid bostaden istället. För oss var det här helt ok, efter alla fulla campingar vi hade provat. Dessutom hade vi en genväg till baren/restaurangen precis vid bilen. Vi använde köksingången, kan man väl säga.

GPS: N 43°26’1” E 1°35’25”

Pris: 25.22 €

Det var baskisk afton i restaurangen, så vi skyndade oss dit och lyckades boka ett av de sista borden. Middag från kl 20, alltså. Vi hann bli väldigt hungriga, eftersom all lukt från köket spreds till oss, och de jobbade med en väldigt stor paella över en grill.

Vår servitris (som även var en av våra grannar) sprang runt och serverade i ett rasande tempo, och ofta med ett glatt leende. Hon pratade ingen engelska, men vi förstod varandra ändå.

Lelle åt en rejäl portion med baskisk paella. Jag är ju lite kinkig och kräsen, både lök och skaldjur går bort för min del, så jag åt pizza istället. Lite tråkigt kanske, men jag är van.

Mat för två, fem öl och en flaska vin: 44 €.

Campingen ligger nära havet, det finns ett stort lekområde för barn, restaurang, affär osv. Det är många aktiviteter på gång för både barn och vuxna. under middagen hade de ”mr camping contest”, en talangtävling för pojkar och män från campingen.

Bredvid restaurangen finns ett stort poolområde med olika stora pooler, träd, buskar, solstolar osv. Det var väldigt fint upplyst på natten.

Mer bilder från Ur-Onea hittar du här, från 2016.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s