2017-07-27, torsdag, dag 14. Lago Resort.

Bilåkardag.

Vi tog motorvägen längs kusten mot Valencia, sedan åkte vi snett norrut. Det var extremt torrt överallt, allt som hade växt på åkrarna såg dött och förstört ut.

Vi hade problem att hitta campingar i den här delen av Spanien förra året. Det finns inte mycket i ACSI eller i min andra campingbok, och vi såg inte heller några skyltar längs vägen. Därför åkte vi mot Lago Resort, som vi hittade förra året.

Vi åkte motorväg nordost mot Teruel, sedan väg N211 mot Molina de Argon. Dit var vägen bra. De sista 2 milen på väg CM210 mot Nuevelos var lite väl spännande. Det var smalt, kurvor och stup. Det tog lång tid att köra de sista milen, men vyerna var vackra.

Mannen i receptionen på Camping Lago Resort pratar lite engelska. Vi fanns kvar i systemet sedan året före, så det var bara att gå in och välja en plats, rapportera vilken vi ville ha, och köra in. Perfekt.

GPS: N 41°13’5” E 1°47’32”

Pris: 27 €

Den lilla sjön som ligger mitt emot campingen var helt borta. Det hade inte regnat på väldigt länge så sjön hade försvunnit.

På kvällen, ca kl 23.00, tyckte vi att det började bli lite svalt. Då hade vi nästan 29 grader. Vi hade velat gå och titta på den lilla byn i närheten, men vi var tvungna att stanna vid bilen för Olivias (katten) skull. Det var för varmt för att vi skulle kunna ha henne instängd i bilen.

Den här campingen är lite speciell. Den är liten och mysig. Alla platserna är på olika platåer. Alla ser sjön, när den finns kvar, och alla får skugga från platåerna på kvällen. Platserna är inte stora, men man får plats med stor bil på de flesta.

Servicehusen är enkla men rena. Det mesta på campingen är målat med vit färg. Huvudgatan är asfalterad, men det är grus på platserna.

Det finns en restaurang och en pool på campingen.

På restaurangen pratar de bara spanska. Eftersom vi inte pratar spanska blev det mycket teckenspråk och skratt. De är väldigt trevliga och förklarar gärna menyn med hjälp av diverse läten och gester. Vi fick det vi hade tänkt, till vår stora förtjusning.

Efterrätten ingick, och det var bra. Vi fick varsin kniv, ett äpple och en nektarin.

21 € för öl, vin och mat. Perfekt pris. Bra service och bra mat, dessutom. Den här campingen gillar jag.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s