2017-07-26, onsdag, dag 13. Bad i Medelhavet och Camping Vendrell Platja.

Vilken dag! Vi kom på att vi ville dels åka till Spanien, dels ville vi bada i Medelhavet, för det hade jag aldrig gjort. Alltså: mot Spanien och Medelhavet.

Vi åkte längs kusten genom små byar och passerade gränsen till Spanien. Det var en hel del vackra vyer längs vägen. Ibland var det lite väl trångt i byarna, men vi tog det lugnt och allt gick bra.

När vi kom in på Spanska sidan valde vi motorväg för att ta oss förbi Barcelona på enklast möjliga vis. Det innebar betalväg och vägtullar. Jag minns inte vad det kostade, men det var ganska dyrt, och det var mycket kö vid betalstationerna.

Vi hittade en camping strax söder om Barcelona. Vi tänkte att vi kunde stanna där i några dagar, och ta bussen som gick från campingen in till Barcelona, och utforska staden.

Camping 3 Estrellas hette platsen. Det var trevligt folk i receptionen. Vi fick en karta med några inringade platser som vi fick gå och titta på. En av platserna var i lagom storlek åt våran bil. Vi gick tillbaka till receptionen, checkade in, betalade och började köra till platsen. Väl framme visade det sig att vi hade varit lite för optimistiska. På grund av träd, betongsuggor och diverse annat kom vi helt enkelt inte in på vår plats. Det var helt omöjligt, fastän Lelle är himla bra på att hantera 9 meter bil.

Någon som har testat att backa ut från en stor camping? Det har vi. Vi backade runt bland lekande barn, cyklar, människor och husbilar och husvagnar. Vi tog oss tillbaka till receptionen, bad om ursäkt, checkade ut, och ville så klart ha tillbaka våra pengar. Där blev det lite problem. De kunde nämligen inte ge oss kontanter, utan vi fick ge dem ett bankkontonummer att sätta in pengarna på. Dessvärre låg det systemet nere. Jag fick ett kvitto där det stod att campingen var skyldig pengar, och blev ombedd att hålla koll på mitt konto om pengarna skulle dyka upp. Om inte, skulle jag höra av mig. Det var de pengarna, tänkte vi. Men, några dagar senare fick vi fira. Döm om vår förvåning när alla 57 €, inklusive växlingskurs, satt på mitt bankkonto!

Camping 3 Estrellas är en stor camping med mycket aktiviteter, bra platser om man inte kommer med 9 meter bil, nära till havet och med buss till Barcelona. En bra camping för dem som gillar sådant, och är lite mer förutseende och bokar en stor plats i förväg. Den som gillar att checka in spontant på en liten och lugn camping bör åka någon annan stans.

Nästa camping var Vendrell Platja Cat. 1, en bit söder om Barcelona. Även här var personalen i receptionen väldigt trevlig. Campingen är väldigt stor, så vi fick en karta med olika lediga platser inringade. Sedan fick vi gå in och titta. Vi valde en plats, gick tillbaka och checkade in.

GPS: N 41°11’8” E 1°33’19”

Pris: 64 €/dygn, 2 personer, inklusive el. Dyrt som 17. Vill man bada i Medelhavet så kostar det. Det finns säkert billigare alternativ om man letar.

Vendrell Platja är en sådan camping som har allt. Här fanns affärer, underhållning, pooler, lekområden, restauranger, närhet till havet, lekar för barn… allt utom lugn och ro.

Det inhägnade lekområdet var anpassat för både barn och vuxna. Allt var väldigt prydligt och välordnat. Det var mycket personal överallt som höll ordning.

Campingen bestod av några huvudgator som var breda och enkla att åka på. Det fanns trottoarer längs gatorna. Det såg ut som ett eget litet samhälle.

Från huvudgatorna ledde små avtagsvägar in till de olika campingtomterna. Alla gator hade namn och det fanns vägvisare som visade vart man befann sig.

Vi valde en plats nära en rondell i mitten av campingen. Då hade vi enkelt att ta oss både in och ut.

En himla bra plats åt oss. Det fanns både stora och små platser på campingen, och vi fick en av de större. Det var en hel del liv och rörelse runt oss, dels för att vi stod vid rondellen, dels för att det största servicehuset var precis vid oss. Servicehuset var väldigt rent och fräscht. Det var i toppskick, precis som resten av campingen.

På vår plats skulle det gå att klämma in en bil till bredvid. Det lilla trädet står i mitten av vår plats.

Det fanns små gångvägar som ledde in till campingens bungalows.

Inne vid stugorna såg det ut som ett villakvarter.

För att komma till stranden gick man ut från campingen och över en liten väg, sedan var man i stort sett framme.

Bad i Medelhavet. Äntligen! Det hade jag aldrig gjort innan.

Det fanns flera små snack-bars på stranden. Det här är campingens egen. Här fick man sitta om man hade campingens armband på sig.

I campingens snack-bar fanns öl, läsk, drinkar, hamburgare, korv, chips, glass och lite annat smått och gott.

Vi gick och åt på en av campingens restauranger på kvällen. Det var väldigt bra mat, väldigt bra service, och väldigt mycket folk. Medan man väntade på maten fick man chips och oliver.

Lelle beställde en flaska vin till maten. Eftersom jag inte dricker vin, blev det en del kvar. På den här campingen var inte det något problem. De korkade helt enkelt igen flaskan och skickade med den hem till husbilen.

Entrecote, biff, 1 flaska vin, 2 stora öl: 47 €. Inte illa med tanke på vilken lyx det var.

Den här campingen är egentligen inte i vår smak. Vi gillar de där små, mysiga pärlorna. Ibland är det kul att åka in på en sådan här camping också, och då är den här platsen ett bra alternativ. Det är en kul upplevelse, men jag skulle inte trivas här en längre tid. En natt räcker för mig.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s