2017-07-25, tisdag, dag 12. Camping La Tour de France.

Vi programmerade Kate (vår GPS) på ”take us out of here” pga branden. Vi siktade på motorväg, för det kändes tryggare eftersom det fortfarande brann okontrollerat i skogarna runt omkring.

Vi ville söderut mot kusten och västerut. För att ta oss dit fick vi åka på småvägar, och vi passerade flera små fina byar med trånga gator. Det gick bra i alla fall. Vi åkte igenom stora odlingar med lavendel, så bilen luktade både brandrök och lavendel i flera dagar efteråt.

Vi kom fram till motorvägen i närheten av Aix-en-Provence, och rörde oss mot sydväst förbi Marseille mot Montpellier.

Någonstans på väg mot Perpignan hittade vi en camping i ACSI-katalogen, Camping La Tour de France.

GPS: N 42°45’57” E 2°39’56”

Pris: 20 € utan el

I den lilla receptionen var de väldigt trevliga, och de pratade bra engelska.

De berättade att det var trångt på campingen, och med 9 meter bil var det tveksamt om vi skulle kunna ta oss fram till de platser som var lediga. Däremot kunde vi ta bilen, åka rakt igenom campingen, över en liten bro, och titta på platser på en del av campingen som inte var färdig ännu. Det var lite längre att gå till servicehuset, men det fanns en vändplats där, så om vi inte ville stå där var det bara att vända och åka.

Vi tycker ju om att stå lite avsides på grund av katten, så vi åkte dit. De hade alldeles rätt i att det gick bra att vända, det var som en stor rondell med träd i mitten. Det syntes att området var under uppbyggnad, men det gjorde inte oss någonting. Platserna där var alldeles lagom stora. Några hade djupa gropar som man fick passa sig för, men det blir säkert bra när allt är klart.

Det fanns några gamla husvagnar och några villavagnar uppställda på vårt område.

Vi tog en plats och gick tillbaka för att betala och checka in. Så långt var det faktiskt inte. Vi passade på att titta på resten av campingen också, och det fanns inte en chans att vi skulle få plats på de små platserna där. Jag tror inte ens att vi hade fått plats på småvägarna på campingen.

Servicehuset var ganska nytt och fräscht. Det var små och trånga duschar, men allt var gratis. Standarden på campingen är enkel, men helt ok.

Det finns en pool och en lite större lekplats. Det fanns en liten bar med dryck av olika slag och hamburgare.

På kvällen var det en liten marknad på campingen. Det gick att köpa färsk frukt, och en vinproducent från en gård i närheten hade vinprovning och försäljning. Till och med jag som inte dricker vin smakade.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s