2017-07-22, lördag, dag 9. Camping de Besançon – La Plage.

Regn! Blä! Hela dagen.

Vi kom på vart vi skulle åka, så nästa mål blev Provence och Europas största canyon, Gorges du Verdon. Det var för långt att åka på en dag, så vi fick dela upp resan i etapper.

Det tog lång tid att åka. På väg A31 fram till Nancy var det kaos. Det var mycket trafik och långa köer. Vi hade tänkt tanka i Luxemburg eftersom det är billigt där, men vi fick inte plats. I närheten av Nancy körde vi in på en mack, för då var vi tvungna att ha diesel. Det gick bra att komma in och tanka, men sedan kom vi inte därifrån, eftersom någon hade parkerat en bil med släpkärra framför pumparna medan de var inne och åt. Efter en himla massa tutande från alla möjliga håll, var det någon som gick och hämtade dem så att de fick flytta på bilen. Jösses.

Vi fortsatte söderut, och började leta efter någonstans att övernatta i närheten av Besançon. Jag hittade en camping i ACSI-katalogen, och vi fick träff på första försöket.

Receptionsbyggnaden såg lite lustig ut. Det syntes vart den låg i alla fall. Värden pratade bra engelska och var trevlig. Vi blev anvisade en plats som var till för husbilar, och fick en karta med oss, sedan var det bara att betala och köra in.

GPS: N 47°15’57” E 6°4’18”

Pris: 18.82 € / natt, för två vuxna med el

Campingen heter Camping de Besançon – La Plage. Den ligger inte långt från Besançon, men för långt för att gå, och för långt för att cykla när det spöregnar. Mellan skurarna hann vi gå till en mataffär och handla i alla fall.

Längst in på campingen fanns det husbilsplatser. Det var lite blandat med grus och gräs. Platserna var i lagom storlek, och plana. Det var bra markerat med nummer på alla platser. Vid varje väg på campingen fanns det skyltar med platsnummer, så att man såg exakt vart man skulle åka. Det fanns en väldigt bra tömstation för toa och gråvatten.

Vi hamnade väldigt nära servicehuset, som var väldigt fräscht. Dusch var gratis.

Husvagnar och tält hade sin egen avdelning på campingen. Där var det mycket buskar och träd, och väldigt grönt, men platserna var ganska små. Campingen är fin egentligen, men allt blir lite grått och trist när det regnar.

Olivia trivdes med buskarna bredvid vår plats. Det var mycket småfåglar i dem.

Det fanns en fin lekplats, och en kommunal pool, där campinggäster badade billigare.

Vi åt pizza på poolens restaurang. Den var inte särskilt bra. Dessutom var den dyr. Det gick väldigt fort att få pizzan, men det var det enda positiva. Det ska tydligen finnas bättre mat på andra sidan vägen.

Vi hittade ett roligt träd i närheten av vår bil. Det fanns även bambuträd på campingen.

Och dagens väder är… blött. Tur att man har tak över huvudet.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s