2017-07-21, fredag, dag 8. Luxemburg och Camping Im Aal.

Vi har campat i Luxemburg en gång förut, och det var ett trevligt land, tyckte vi då. Alltså bestämde vi oss för att ta en natt på en camping där i år också. Vi hade inga speciella planer, så vi valde en camping ur ACSI-katalogen bara.

Campingen som vi valde heter Im Aal, och ligger nära Esch-Sur-Sûre, i nordvästra Luxemburg. Det visade sig att det inte fanns så mycket att göra där. Det finns en by i närheten, men med våra små minicyklar ville vi inte cykla flera kilometer på en smal, kurvig och brant väg, så vi stannade på campingen. Dessutom kom vi fram ganska sent på eftermiddagen, eftersom vi hade varit på vinfestivalen i Mosel kvällen innan.

Den lilla receptionsbyggnaden syntes på långt håll. Det fanns inte så bra parkering där, så Lelle satt kvar i bilen medan jag gick in. Kvinnan där var väldigt trevlig, hon skrattade hela tiden. Hon pratade väldigt bra engelska. Eftersom vi hade så stor bil fanns det inte så många platser som var lediga där vi kunde stå. De hade två platser, som de slog ihop till en, och den kunde vi få om det var ok för oss att det lutade lite. Hon tog med mig in på campingen och visade hur hon hade tänkt innan vi bestämde oss. Jag tyckte att det var helt ok för en natt, så vi åkte in och ställde bilen på plats innan vi gick och betalade. Mycket bra service.

GPS: N 49°54’24” E 5°56’34”

Pris: 21 € / natt, för två vuxna, utan el.

Det här var en trevlig camping, som kändes mindre än vad den är. Trevlig personal, trevligt servicehus, bra café, fin flod att titta på.

Lite lutande blev det, men det funkade. Vi kunde inte få ut markisen ordentligt eftersom vägen var så nära, men vädret var ok, varken regn eller brännande sol, så vi var nöjda ändå.

Vi hamnade väldigt nära servicehuset. Där var det fräscht och fint. Duscharna var gratis. I bortre änden av servicehuset fanns ett café med ölservering.

Olivia var först lite skeptisk. Det var mycket människor i rörelse eftersom vi stod så nära både servicehus och infarten till campingen.

Mitt emot servicehuset och caféet fanns det en liten utomhusscen, där det var karaoke på kvällen. Det lät inte så vidare värst bra, så vi blev glada när ljudanläggningen slutade fungera.

Det fanns flera olika ölsorter i cafét, och vi provade några av dem, så klart.

Platserna på campingen varierar mycket i storlek. Vissa är väldigt små, andra är väldigt stora. Det finns buskar mellan platserna så man ser vart man ska stå. Underlaget varierar, antingen gräs eller gatsten med gräs.

Det finns ganska många platser. Campingen är uppdelad i två sektioner. Om man törs åka över en smal bro över floden finns det väldigt fina platser en bit bort.

Precis bredvid campingen finns den här floden, Sûre. Det var väldigt klart vatten i den. Det gick att fiska, men det var väldigt dyrt, ungefär 200 kr/dygn.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s