2017-07-23, söndag, dag 10. Camping Municipal Les Lucs.

Bilåkardag igen, för att ta oss närmare vårt mål i Provence. Vi åkte på gratisvägar söderut, förbi Bourg-en-Bresse, Vienne och mot Valence. Vi åkte genom den franska landsbygden på småvägar, genom små trånga byar och en bit längs med floden Rhône. Det var riktigt vackert. Vägarna var hyfsat bra och solen sken. Om man åker i Frankrike, och vill se något annat än motorväg, rekommenderar jag att välja de mindre vägarna. Det tar lite tid, men det är det värt.

Vi hittade flera campingar i ACSI-katalogen, men de var fullbokade. Till slut såg vi en campingskylt och en camping som låg precis bredvid landsvägen, där vi chansade och åkte in. Det fanns en stor parkering utanför, så det skulle inte bli några problem att svänga runt och vända, tänkte vi.

Campingen heter Camping Municipal Les Lucs, och visade sig vara väldigt trevlig. Den har bara 46 platser, och det finns inga aktiviteter där över huvud taget. Precis bredvid finns en liten by med mataffär och några små serveringar.

GPS: N 45°03’59.22” E 4°51’03.71”

Pris: 20.40 € / natt för två vuxna inklusive el

Inne i receptionen möttes vi av en mycket trevlig äldre man, som skrattade mycket. Han pratade hyfsat bra engelska. ”Lediga platser, nu, klockan 16” sa han, och skrattade ännu mer. Samtidigt svarade han i telefonen och talade om för den som ringde att det var fullt. Vi suckade. Det är alltså fullt, frågade vi när han hade pratat klart i telefonen. Det visade sig att det fanns en plats kvar. Den var inte så stor, och den låg precis bredvid infarten till campingen. Om vi kunde lyckas trixa in bilen där, och om det inte störde oss att alla skulle köra förbi vår plats, så skulle vi få den platsen. Åk in och prova först, kom och betala om det går, sa han.

Nu är det ju så att Lelle har blivit väldigt duktig på att backa. Vi har ju haft bilen i några år. Vi körde in på platsen, backade lite snett, körde fram lite snett, backade lite snett och så vidare. Efter ett antal omtag stod vi perfekt. Campingvärden kom och tittade på, och blev väldigt imponerad. Han bad om ursäkt för att den enda platsen han hade att erbjuda var så liten, och undrade om vi var nöjda. Vi var mycket nöjda. Hej Sverige, sa han när han gick förbi oss för tionde gången säkert. Och så skrattade han och hälsade på katten. Mycket trevligt!

Vi fick till och med plats att ta ut markisen, på vår lilla plats. Det behövdes, för nu hade värmen kommit, och vi hade ingen skugga på vår plats. Sent på kvällen var det 30 grader.

Vi hamnade lite nära en buske, men vi har ju dörr på andra sidan bilen också, så det gjorde inte så mycket.

Mitt emot bilen växte det bambu. Lelle tittade efter bambuskott, men vi vet inte riktigt hur de ser ut, när de inte ligger i en konservburk, så han hittade inga.

Gatorna på campingen var enkelriktade, och det var tur, eftersom det var så smalt. Längst bort fanns det en väldigt bra tömstation för toa och gråvatten.

Vissa platser var i minsta laget, så folk parkerade där de fick plats.

Den här felparkeringen, som blockerade vägen till spillvattentömningen, var en av de värre. Jag tror att det var meningen att bilar skulle parkera på parkeringsplatsen utanför campingen.

Precis utanför campingen flyter floden Rhône. Om man gick ut genom grinden vid receptionen, kom man till en promenadväg som gick längs med floden. Det var väldigt vackert.

Servicehuset är litet men fräscht. Dusch är gratis.

Toaletten var inte riktigt i min smak. Jag vill gärna sitta ner och göra det jag ska. Det var skinande rent i alla fall.

Den här campingen får väldigt bra betyg.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s