2017-07-19, onsdag, dag 6. Knaus Campingpark Bernkastel-Kues.

Vi åkte redan kl 9 på morgonen. Vi hade bara 12 mil att åka till Bernkastel-Kues, men vi ville komma fram tidigt till campingen. Eftersom det är ett populärt område vet man ju inte hur det ser ut med plats. Vi hade inte behövt oroa oss, visade det sig. det fanns platser kvar även på kvällen.

När man börjar närma sig Moseldalen ser man alla druvodlingar från bilen. Vi har ju sett det några gånger förut, men jag minns hur fascinerade vi var första gången.

Sist vi var här stod vi på en ställplats ca 3 kilometer från Bernkastel. Den här gången ville vi prova campingen, två kilometer från Bernkastel åt andra hållet. Vi kom fram före klockan 12, men fick checka in ändå. Det fanns en stor gräsmatta utan markerade platser där man fick stå om man inte hade bokat. Där fanns många eluttag och en gemensam kran med färskvatten. Allt ingår i priset.

GPS: N 49°54’33.43” E 7°3’9.96”

Pris: 30.30 € / dygn för två vuxna

I receptionen pratade de engelska, och det gick att betala med kort.

Vi lyckades hitta en plats i ett hörn, där det fanns lite skugga från ett träd.

Från vår plats ser vi berg, resten av campingen, en åker med vildvuxet gräs, och några vinodlingar. Man ser inte själva floden Mosel, men vi hör båtarna.

Det finns en stor och fin tältcamping, men den är tom. Där hade jag kunnat tänka mig att stå, om det hade funnits lite skugga. Det finns ingen el där, så de holländska gästerna med sina stora tält står på andra delar av campingen, inklämda mellan husvagnar och husbilar. Det är visst bara vi som vill stå utan el.

Resten av campingen ser ut som vilken camping som helst. Det finns både stora och små platser, men de är upptagna allihop.

De finaste platserna vid floden har säsongarna. De har till och med satt upp egna avspärrningar så att ingen råkar komma för nära eller gå på deras tomt när de inte är där.

Campingen är välplanerad. De bokningsbara, numrerade platserna är bra uppmärkta.

Vi hittade en flaska rom på Lidl. Den var inte särskilt god, men den var billig. 60 kr ungefär. Det går att blanda rom och cola med den.

Vi bestämde oss för att stanna två dagar, och ta en heldag i Bernkastel imorgon. Därför cyklade vi inte dit idag.

Vi cyklade en bit längs med Mosel, men höll oss på motsatta sidan mot Bernkastel. Det är också på den sidan som campingen ligger. Vi hittade ett hotell / restaurang där vi åt schnitzel och rumpstek, och drack 4 öl för 43 Euro. Helt ok faktiskt. Café Rosi, hette det. På restaurangen bredvid, där vi åt dagen efter, hade de ännu bättre mat.

På kvällen fick vi besök av dessa stora fåglar, två stora gäss av något slag. Det tyckte Olivia var väldigt intressant.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s