2017-07-18, tisdag, dag 5. Rheincamping Siebengebirgsblick.

Mer Autobahn, för att ta oss till Moseldalen och Bernkastel. Redan på morgonen innan vi åkte programmerade jag GPS’n till en camping längs vägen. Jag har faktiskt också semester.

Idag föll valet på en camping nära Bonn, som också finns med i boken jag köpte förra året: Europa Camping + Caravaning. En mycket bra bok.

Campingen heter Rheincamping Siebengebirgsblick.

GPS: N 50°38’42” E 7°12’25”

Pris: 23 €, två personer, utan el

Enligt uppgift i boken finns det 200 platser, varav 60% är bokningsbara.

Det var trångt att ta sig från vägen genom den lilla byn och ner till campingen, och parkeringsplatserna utanför campingen var fulla, så vi körde in på själva campingen och parkerade längs vägen där. Sedan gick vi och letade efter någon form av reception. Vi hittade en stor Biergarten (ölträdgård), och det visade sig att det var där man checkade in till campingen.

De var mycket trevliga där. De pratade tyska med mig, och knagglig engelska med Lelle. Eftersom bilen är stor, så kunde vi ta en plats precis bredvid där vi hade parkerat, för att göra det enkelt för oss. Ta plats så nära lyktstolpen som möjligt, ni får hela längden för er själva. om ni inte blir störda av närheten till Biergarten, förstås, sa han. Störda, tänkte vi? Vi kan ju liksom sätta oss där. En kall pilsner i värmen är helt ok ju. Vi betalade platsen och körde in. Smidigt.

Eftersom vi fick ha hela längden för oss själva fick vi en väldigt lång plats. Perfekt åt oss. Framför bilen hade vi Rhen, bakom ingenting, åt sidan en Biergarten, och åt andra sidan berg, slott och resten av campingen.

Här sitter vi under markisen och väntar på att katten ska inspektera färdigt, så att vi kan gå igenom hålet i häcken och ta en kall pilsner.

Själva campingen var trevlig, men lite trång ju längre in man kom. Den var väldigt avlång, och hade bara en gata. Det fanns inte så mycket att göra utan personbil här heller, förutom att besöka Biergarten och titta på floden.

Servicehuset var väl sådär. Det bestod av baracker med toa och dusch. Det såg ut som folk lämnade det efter sig, det vill säga ganska smutsigt. Vi har toa i bilen, och duschade gjorde vi igår, så vi behövde aldrig använda det.

Toatömning och färskvatten bakom barackerna. Det hela var lite provisoriskt.

Tidigt på eftermiddagen fanns det gott om plats att sitta på. Senare på kvällen blev det fullt. De slutade servera kl 23.00 så då blev det ganska lugnt.

En öl och en Pretzel. Det var en riktigt trevlig ölträdgård. Det fanns enklare mat; korv, pommes och pizza i baren, och jordnötter. Det fanns flera olika sorters öl att prova, så vi höll oss sysselsatta ett tag. Själva byn verkade inte vara så intressant i alla fall.

Vi gick fram och tillbaka mellan Biergarten och bilen, eftersom det var så varmt. Vi gjorde korsdrag åt Olivia, som mest ville sova, gick iväg och tog en öl, gick tillbaka och gjorde korsdrag osv. Det gick ingen nöd på missen, men man vill ju gärna ha koll i värmen.

På eftermiddagen fick jag ett suddigt kort på den här stora fågeln.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s