2017-07-15, lördag, dag 2. Danmark, Skovly Camping.

På morgonen åkte vi vidare. Mot Danmark och sedan söderut. Dagens första stopp blev längs motorvägen förbi Helsingborg, där vägverket har en vågstation. 4600 kg. 400 kg kvar att lasta när bilen är fullt semesterutrustad. Full dieseltank, full färskvattentank och alla saker. Det är bra att veta.

Vi har åkt över Öresundsbron ett antal gånger nu, men jag blir fortfarande imponerad över hur väl skyltat det är. Det finns inga tvivel om i vilken fil man ska ligga vid betalstationen. Jag är glad att vi har bizz, för det var väldiga köer vid de manuella betalplatserna. Vi åkte bara förbi.

Rött ljus vid bommen, ett litet pip i bizzen, och sedan for vi iväg ut på bron. Mot Danmark!

Vi hade inget egentligt mål i Danmark, vi ville bara passera igenom fortast möjligt. Jag letade reda på en camping i danska campingkatalogen (DK-camp) och vi siktade på den på en gång. Anledningen till att vi valde just den campingen var att den låg nära E20, och att vi skulle kunna komma fram lite tidigare än igår.

Campingen heter Skovly Camping, och ligger ca 1 mil från Ringsted.

Adress: Nebs Møllevej 65, Ortved, Ringsted

Pris: 250 DKK, två vuxna utan el. Dusch: 2 DKK/minut

Receptionisten var trevlig, men hade inte så stor koll på platsernas storlek. Vi gjorde som vi brukar: vi sa att bilen är stor, 9 meter. Hon gjorde som receptionister brukar göra: tittade ut på bilen och sa oj. Sedan fick vi ett nummer på en plats som var stor. Sa hon. Platsen var i och för sig ganska stor, men det var två etage, kan man säga. Med en nivåskillnad på ca 1 dm. Vem kan parkera en husbil där, liksom? Danska campingar har inte riktigt hunnit med i utvecklingen, de lever kvar i tält och husvagns-åldern. Det är inget fel på varken tält eller husvagnar, men när det blir fler och fler husbilar ändras förutsättningarna lite.

Som tur är så är Lelle bra på att hantera bilen i trånga utrymmen. Efter några omtag på den smala och kurviga vägen mot platsen tog vi oss dit. Vi fick inte plats i längdled, och ställde vi oss på bredden hade vi etaget, som inte syns så bra på bild. Det fick bli en nödlösning: vi ställde oss snett. Det var liksom det enda sättet.

Snygg parkering. Det fanns flera stora platser på campingen, men de var upptagna av säsongare med solrosor och kissfontäner och jag vet inte allt. Kvar till campare var de små platserna.

Mer träpallar och en vagn med jord till säsongarna så att de kunde utöka sina blomplanteringar eller något.

Campingen ligger egentligen fint. Det fanns många träd och buskar, och själva platsen var trevlig. Det som störde mig var att det var så många uppställda ekipage, så det gick knappt att kalla det för camping längre. Det var mer ett sommarstugeområde.

Det var lite svårt att läsa platsnumren på skylten. Vi hittade 212 i alla fall.

Här finns många aktiviteter för barn. Det finns flera lekplatser, pool, det anordnas aktiviteter varje dag och så vidare. Det är 174 platser, kiosk men inget att se eller göra i närheten. Man måste ha bil för att se sig omkring.

Det finns en fiskesjö, sägs det. Igenvuxen vattenpöl, är nog ett mer korrekt namn. Det fanns vatten, åtminstone.

Olivia gjorde som hon brukade, hon satte sig med sträckt lina och inspekterade campingen.

Kommer vi att åka tillbaka hit? Det tror jag inte. I nödfall om vi behöver övernatta i så fall. Det är alldeles för få platser kvar till resande campare för min smak. Säsongarna har stora platser, och campare får nöja sig med det som blir över. Det är egentligen inget fel på campingen som sådan, den är bara inte anpassad för resande. Vägarna är smala med 90-graderskurvor, det är trångt och svårt både att köra och parkera på campingen. Pluset vi hittade är att tjejen i receptionen var trevlig, men det räcker liksom inte.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s