2017-07-14, fredag, dag 1. Otterbergets bad & camping.

Semester! Äntligen!

Vi kom iväg sent, eftersom Lelle jobbade eftermiddag. Vi hade allting packat och klart, så det var bara att åka när han kom hem. Mina saker låg visserligen i påsar, som var placerade huller om buller i bilen, men ändå… Vi var på väg igen. Förväntansfulla och fulla av upptäckarlust. Underbart!

Vi insåg att vi inte skulle hinna åka så långt. En fredagskväll mitt i semestertider brukar många ställplatser vara fulla på kvällen, och campingarna stänger ju. Huvudsaken var att vi var på väg. Vi hade först tänkt sikta på en camping söder om Jönköping, men insåg att vi inte skulle hinna dit innan de stängde. Ändrade planer alltså.

Enligt campingkatalogerna finns det en hel del campingar mellan Vänern och Vättern, så vi valde E20 söderut. Strax söder om Laxå hittade vi Otterbergets bad & camping, ca 3 km från E20. Campingen finns i SCR-katalogen.

GPS: N 58°54’36.04” E 14°17’23.73”

Pris: 210 kr utan el

Det här var en liten och trevlig camping. Vi kom sent, men fick ändå ett väldigt bra bemötande i receptionen. Mycket trevlig personal. Vi fick gå in och titta först, eftersom vi har en så stor bil. De rekommenderade tre platser. Gå och titta, se vart ni enklast får plats, kom tillbaka och berätta. Kanonbra.

Vi hamnade där det stod många säsongare. De brukar ju kunna vara lite aviga när det kommer någon resande och ställer sig på ”deras” område, men de som var närmast oss kom och hälsade oss välkomna och ställde massor av frågor om hur det funkade med husbil, vilket körkort som krävs osv. Mycket trevligt. Deras vuxna son som var på besök gav oss några fina abborrar som han hade fått i sjön bredvid campingen.

Servicehuset är rent och fräscht. Det är gångavstånd till en sjö med fin badstrand. Man ser inte vattnet från campingen, men det finns en fin gångväg mellan sjön och campingen. Det är bara ett par hundra meter att gå.

När vi kom dit började jag med att packa in alla mina saker i skåp och lådor. Det hade jag inte hunnit göra hemma, och det blir så väldigt stökigt med saker i plastpåsar överallt.

Senare på kvällen gick vi till receptionen, där det fanns lite bänkar och bord och en scen. Där såg vi två trubadurer som var väldigt duktiga. En av dem hade spelat på campingen i 20 år, en gång om året, samma helg varje år. Vi hann inte se hela spelningen, vi såg bara en stund på slutet, tyvärr. Det var en bra början på vårt semesteräventyr.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s