2017-04-15, påsksemester dag 9. Ställplats i Sandhamn Marina.

Idag blev det en kort resa. Bara 10 mil. Vi ville inte åka hela vägen hem, och vi ville inte åka till Kalmar Camping Rafshagsudden, trots att vi trivs där och brukar hamna där. Vi ville prova något nytt, helt enkelt. Dessutom hade trafikverket gått ut med varningar om snö, hårt väder och dåligt väglag, så när snön började komma sökte vi nödhamn, kan man väl säga, eftersom vi hamnade i en hamn. Lite dålig humor, kanske, men den bjuder jag på.

Vi gjorde ett stopp på Jula i Karlskrona och köpte deras sista Omnia-ugn. Vi hade läst mycket om Omnia, och ville prova. Den nyfikenheten kostade 399 kr. Efter ett stopp i en mataffär för att köpa lämpliga ingredienser till ugnen for vi vidare. Snön tilltog mer och mer, så vi hamnade på Sandhamn Marina.

GPS: 56°05’38”N 15°51’16”E

Pris/natt: 100 kr med el på lågsäsong.

Platsen är fin. Man står på grus i och för sig, men med tanke på det blöta vädret var det nog bra med hårt underlag att stå på. Man står med utsikt över vattnet och en liten hamn. På grund av vädret utforskade vi inte området runt omkring.

Det fanns ett bemannat hamnkontor med en trevlig hamnvärd där man betalade och fick en kod till toa och dusch. Det fanns både toatömning, gråvattentömning och färskvatten. Bredvid hamnkontoret fanns det en stängd restaurang. Jag kan tänka mig att det är väldigt fint där på sommaren.

Vi stod med framrutan mot vattnet, men utsikten var väl si sådär, kan man väl säga. Det blåste, regnade och snöade. Snöbitarna (det var inga snöflingor, det var hårda bitar som påminde om hagel) blåste parallellt med husbilen, inte rakt ner, som snö brukar göra.

Det var inte något väder att gå på upptäcktsfärd i. Inte för oss i alla fall.

Vi stannade inomhus och provade vår nya Omnia-ugn istället. Det var en trevlig upplevelse.

Kassler och lite korvrester från Tyskland och Holland, fick hamna i ugnsformen.

Potatis och grädde.

Riven ost och svartpeppar fick hamna överst i ugnsformen. Sedan fick alltihop stå och puttra med svag värme på spisen i nästan en timme.

Färdigt. Potatis- kassler och korvgratäng i nya Omnian. Det blev kanonbra.

Morgonen efter var snön och ovädersmolnen borta, och det var dags för oss att fara vidare hemåt. Ställplatsen gör sig bättre i solsken. Enligt ställplatskatalogen ska det finnas 50 platser. Om det stämmer, så blir det väldigt trångt. 15 – 20 platser, på sin höjd, skulle jag gissa på, om man inte vill stå dubbelt bakom varandra.

Hamnkontoret/receptionen och restaurangen finns i det röda huset. Där fanns också toa och dusch.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Mat, Ställplatser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s