2017-04-13, påsksemester dag 7. Färja över Elbe, Scandinavian Park och Kyst Camping Bogense.

Eftersom vi ville undvika köerna runt Hamburg, och för att vi ville ha lite omväxling, valde vi att åka mot Wischhafen, och ta färjan över Elbe till Glückstadt.

Vi kom fram till färjan precis när den hade åkt. Vi fick stå i kö en stund för att vänta på nästa, men det tog inte så lång tid. 10-15 minuter kanske. Färjan över Elbe tog 30 minuter och kostade 20 €.

De är verkligen duktiga på att fylla färjan. Det blir väldigt trångt mellan bilarna, men de som jobbar verkar ha full kontroll över situationen.

Det blåste mycket, så färjan gungade ordentligt. Det var lite svårt att åka av båten den här gången. Avfartsrampen är ganska tvär, och blåsten gjorde att den rörde sig lite, så vi var rädda att baken på bilen skulle skrapa i, men det gick bra, som tur var.

Vi åkte fram till Flensburg och shoppade i Scandinavian Park. Det blev dyrt, i vanlig ordning, men vi åkte därifrån med fullt barskåp. Ugnen var också full, för där placerade vi plasttallrikar. 100 st tallrikar i plast av mycket bra kvalitet kostar 8.99 €, så det var lika bra att köpa några stycken. De gör så att plåtarna i ugnen inte skramlar när man åker dessutom.

Efter shoppingen tog vi sikte på Kyst Camping Bogense. Jag ville se vatten, och jag ville ha en camping som vi inte hade varit på innan.

Adress: Østre Havnevej 1, DK-5400 Bogense

Pris/natt varierar beroende på vilken plats man väljer. Vi valde en ”havsplats” som var en av de dyraste platserna, och el. Det kostade 380 DKr. Då betalade vi 20 kr för att vi duschade också.

Campingvärden var mycket trevlig när vi checkade in. Han småpratade och skrattade hela tiden. Han visade på en karta hur vi skulle åka till vår plats. Vi fick välja antingen nummer 200 eller 16, det spelade ingen roll vilken. (De två inringade platserna till höger på kartan.)

Allting frid och fröjd? Jo, delvis. Jag kunde inte låta bli att fundera på hur de skulle lösa framkomligheten till de andra platserna vid vattnet under högsäsong. Det var så trångt mellan platserna, så det blev liksom ingen väg kvar att åka på. Nu på lågsäsongen var de flesta havsplatserna lediga, och så stod det säsongare med stora husvagnar och tält och allt längre in på campingen. Däremellan fanns inget utrymme att åka på. Vi kom fram till vår plats i alla fall. Vi tog plats 16 eftersom den verkade vara lättast att köra ut från. Klockan halv 10 morgonen efter kom det en norrman som också hade blivit anvisad den platsen. Han var trevlig, och eftersom vi ändå skulle åka inom den närmaste halvtimmen löste vi det. Vi var rörande överens om bristen på ordning på campingen.

Här har vi en husvagn till vänster, och en i mitten, och oss till höger i bild. På så vis blockerade vi effektivt alla tre infarterna till de tre platserna som var mellan oss.

Den här husvagnen hade inte fått ut sitt förtält ännu när vi kom. Sedan, när allt var urplockat ur vagnen, var den här vägen också spärrad.

Vi hade extremt bra havsutsikt, åtminstone. Campingen ligger på ön Fyn, nordväst om Odense.

Lekplatsen var det enda på campingen som hade gott om utrymme. Där fanns det minsann plats.

Mitt tips är alltså: kom gärna dit med många barn, men i en väldigt liten bil.

Vi tog en liten promenad i hamnen i Bogense. Den låg precis utanför campingen. Eftersom vädret inte kändes så stabilt ville vi inte gå så långt, och det behövde vi inte heller.

Det fanns en fin liten småbåtshamn, precis utanför campingens bommar.

Det fanns ett par öppna restauranger. Det var premiär på båda två, så de var fullbokade sedan länge. Den här restaurangen hade löst det genom att sätta en kamin i ett båthus utanför restaurangen, och ställa dit några bord. Där fanns det plats om man ville. Vi var hungriga men för lata för att laga mat, så vi slog till. Vi fick gå in och beställa, men de kom ut med maten sedan.

Det här var egentligen en fiskrestaurang. De hade en buffé inne i själva restaurangen, som såg väldigt fin ut. Det fanns mycket att välja på, det såg fräscht och färskt ut, och det var fint upplagt. De hade bland annat använt en gammal träbåt som de hade placerat ut mat på. Det var verkligen fint ordnat. Om man satt ute i båthuset fick man gå in och hämta sin mat.

Jag vet inte riktigt hur vi tänkte, men jag tror att det började med att jag absolut inte var sugen på fisk. Jag tycker om fisk, och vi var på en fiskrestaurang, men vi beställde varsin biff. Då lärde jag mig att man inte ska beställa biff på en fiskrestaurang. Jag beställde min väldigt mycket extra välstekt, absolut inte rosa i mitten, den måste vara grå. Inga problem, sa de. Biffen jag fick var i och för sig inte rosa, den hade behövts stekas lite till för att bli det. I mitten var den helt rå. Jag hade ingen lust att gå ut i regnet som hade kommit tillsammans med blåsten, så jag åt sås och potatis. Ibland orkar man liksom inte be dem laga färdigt maten. Såsen var väldigt god i alla fall. Nästa gång beställer jag fisk på fiskrestaurang. 530 DKr gick kalaset på, för varsin biff och varsin öl.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Mat och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s