2017-04-12, påsksemester dag 6. Tyskland och ställplats i Bremervörde.

En dag till i Amsterdam, eller börja åka hemåt? En svår fråga. Vi ville inte tokköra hem, det är skönare med kortare etapper, så vi bestämde oss för att åka. Vi kan komma tillbaka till Amsterdam senare. Dessutom såg vädret ut att bli sämre.

Eftersom vi tycker om att prova nya vägar, valde vi väg 302 över Ijsselmeer, mellan Enkhuizen och Lelystad. Bra väg, och lite omväxling.

Här blev vi stående ett tag. Det var en ordentlig broöppning i Lelystad, och det blev långa köer. Efter en lång väntan såg vi en liten, liten båt som skulle förbi.

När vi började närma oss Bremen öppnade sig himlen. Regnet öste ner, och så fortsatte det hela dagen. Ungefär i höjd med Bremen bestämde vi oss för att ta färjan över Elbe istället för att stå i kö vid tunneln i Hamburg. Vi ville inte köra ända fram till Glückstadt, så vi tog sikte på en ställplats i Bremervörde, inte långt därifrån.

Bilderna på ställplatsen är tagna dagen efter, när vädret hade blivit bättre.

GPS: 53°29’42.14”N 9°9’1.84”E

Pris med ström: 12.50 €

Platsen finns i Bord Atlas. Det ska finnas 40 platser, men det beror på hur man ställer sig. Platserna var inte markerade.

Damen i receptionen var trevlig, men pratade bara tyska. Det gick bara att betala med kontanter. Vi betalade, och fick ställa oss vart vi ville, där det fanns plats. Eftersom regnet öste ner valde vi första bästa plats med hårt underlag.

Platserna var uppradade efter varandra. Om det blir mycket folk kan det vara svårt att ta sig ut om man har stor bil. Man stod längs med vägen på platsen, och det fanns ingen vändplan. Man var alltså tvungen att vända på plats och sedan åka tillbaka för att ta sig ut.

Ställplatsen hade samma faciliteter som en camping, men det var ganska omodernt. Det finns en sjö precis bredvid, som det ska gå att fiska i. Det står att det ska finnas en restaurang, men den såg vi inte. Vi letade inte så noga heller, på grund av vädret. Det fanns inte så mycket att se på i närheten, även om vi skulle ha velat. Vi höll oss inne i bilen, där det var torrt.

Det här är en typisk sådan ställplats som vi antagligen inte kommer tillbaka till. Jag misstänker att det kan vara fullt på sommaren, tyskar brukar tycka om när det finns en fiskesjö i närheten. Om det skulle vara fullt, så skulle vi få problem att vända med våran bil. Det är bra att veta att den finns i alla fall, om man vill övernatta när man har vägarna förbi på lågsäsong.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s