2017-04-10, påsksemester dag 4. Holland och De Zilveren Maan.

Vi hade bestämt oss för att vi ville komma fram till ställplatsen i Amsterdam tidigt på förmiddagen, och då fick det lov att bli en övernattning en bit därifrån först. Vi tog sikte på en minicamping, De Zilveren Maan, som vi hade besökt för några år sedan. Vi tyckte att det var trevligt där då, och det var det den här gången också.

Campingen ligger en bit utanför Leeuwarden, i norra Holland. Byn heter de Westereen. Det är omöjligt att hitta med en lite äldre GPS, de har byggt om varenda väg tror jag, så vi fick ta hjälp av google maps i telefonen.

Adressen till campingen är Boppewei 2 (bovenweg2), 9271 VH De Westereen (Zwaagwesteinde).

Staden heter visst både De Westereen och Zwaagwesteinde. Skriver man adressen i google maps kommer man helt rätt.

När man kommer fram syns det inte att det är en camping. Man ser en uppfart till ett boningshus. Campingen ligger bakom huset, och ägs av dem som bor där. De är extremt trevliga och pratar mycket bra engelska. Härliga människor. Priset per natt är 14 € inklusive ström. Då ingår dusch och allt annat.

Det finns två gräsplaner att stå på. Båda är ungefär lika stora. Eftersom det bara var vi där, förutom ett par tomma husvagnar som hade säsongsplats, kunde vi välja fritt vart vi ville stå. Vi ställde oss med fronten mot kanalen som rinner förbi campingen. På andra sidan finns det en vandringsled / motionsspår och ett gäng kor.

Större än så här är det inte. Vi tyckte att det var skönt med lite lugn och ro dagen innan vi skulle till Amsterdam, så oss gör det inget att det är litet. Vi passade på att duscha och fixa lite annat. Servicehuset är inte toppmodernt, men det fungerar. Det fanns ingen golvvärme, så det var lite kallt innan golvet värmdes upp av duschvattnet, men i övrigt finns inget att anmärka på.

Kanalen, med bostadshuset precis bredvid, och vår husbil som syns som en liten vit sak långt bort.

Själva staden är inte så rolig. Det är en typisk småstad med en liten mataffär, där vi handlade. Alla man möter är trevliga och hälsar och ler. Det tycker jag är trevligt.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s