2017-04-08, påsksemester dag 2. Danmark och ställplats Middelfart.

Vi körde på bra dag två. Över Öresundsbron och in i Danmark. Återigen hade vi bra nytta av vår Brobizz, vi åkte över bron för mindre än halva priset. 410 kr kostade det.

Vi stannade på Monarch i Tuelsø, det är en liten tradition. Det är dyrt att äta där, men gott. En hamburgare och en fish’n’chips med dryck kostade 299 DKr. En extra bonus är att det finns danska campingkataloger att få gratis där.

Vi hamnade på en ställplats i Middelfart, precis före bron över Lilla Bält. Vi såg den i somras, men då var den full. Den här gången hade vi bättre tur. Platsen finns i Bord Atlas.

GPS: 55°29’33.33”N 9°43’51.77”E. Enligt Bord Atlas finns det 13 platser, och det kan nog stämma.

När man kommer fram ser man att det finns två olika områden att stå på. Rakt fram eller till höger. Rakt fram var det finare platser, men där var det fullt, så vi svängde höger. Då hamnade man bland båtarna som fortfarande var kvar på land.

Platserna är väl markerade. Det finns låga buskar på sidorna om varje plats. Det är inga problem att parkera med en stor bil.

Man betalar i en automat som fanns i ett litet servicehus som hörde till småbåtshamnen. Det står att det kostar 160 DKr, men vi betalade bara 60. Kanske för att det var lågsäsong? Det gick att köpa kort om man ville duscha eller ha el. El kostade 10 DKr / timme, så vi körde gasolvärme. Allt utom toaletten kostade extra. Wifi med extremt dålig täckning ingick.

Det fanns en liten servicestation på ställplatsen där man kunde tömma gråvatten. Folk tömde sin toa där också, så då gjorde vi det med.

Här har vi den finare delen av ställplatsen. Den ser lite äldre ut, med tanke på att buskarna har växt sig tätare och högre. Härifrån hade man utsikt över hamnen och Lilla Bält.

Det fanns en grillplats för både husbilsgäster och båtgäster.

Precis bredvid ställplatsen ligger den lilla hamnen. Jag kan tänka mig att det är riktigt fint där på sommaren.

I hamnen fanns det flera restauranger. En av dem var öppen, så där tog vi en öl. Personalen var väldigt trevlig. Vi beställde varsin indisk chilibiff. Smaken var väldigt bra, särskilt den röda såsen på biffen, men biffarna var råa i mitten. Chefen (tror jag) skällde på kocken som var ny, och bjöd på varsin stor öl som kompensation. De erbjöd oss ny mat, men då hade jag redan ätit mig mätt på pommes frites, och Lelle hade ätit upp båda våra biffar, han gillar ju blodigt kött, så vi tackade nej till det. Vi nöjde oss med gratis öl.

Strax före kl 20.00 var det fullt på ställplatsen, fastän det är lågsäsong. Ett tips är att komma tidigt, om man vill vara säker på att få plats.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s