2016-07-25, dag 11. Vidare genom Spanien till Lago Resort.

Vi åkte vidare genom Spanien. Det var fortfarande värmebölja, värmen slog rekord överallt där vi var.

001 2016-07-25 001b Spanien

Jag skrev in lite waypoints i GPS’n och lät den sköta jobbet. Jag har ju trots allt semester. Vi åkte sydväst mot Zaragoza, och sedan till den lilla byn Nuevalos. Vägarna var helt ok, och landskapet var vackert.

002 2016-07-25 002 Spanien

Det var lite kurvigt när vi åkte ner för bergen, men det var inga problem att köra där.

003 2016-07-25 005 Spanien

Nedanför bergen var det platt. Det var ett väldigt varierande landskap vi körde igenom. Det märktes att de inte hade fått regn på väldigt länge. Allt var gult och torrt. Och varmt. Luften dallrade över vägen.

004 2016-07-25 010 Spanien Runt Zaragoza

Vi passerade många småbyar och många ruiner efter borgar och kyrkor. Det fanns statyer med tjurar på, på nästan varenda kulle.

005 2016-07-25 011 Spanien Runt Zaragoza

I Spanien är många motorvägar betalvägar. Jag hade skrivit in i GPS’n att vi skulle undvika sådana vägar i Frankrike, och kom på att jag hade glömt att ta bort den inställningen. I Spanien tog jag bort den, bara för att prova hur betalsystemet fungerade.

Betalsystemet var enkelt. Man fick en biljett när man körde på motorvägen. När betalsträckan var slut körde man fram till bommen i en ny station, där en display visade vad det kostade. Det var bara att stoppa i sedlar och mynt tills man var uppe i rätt summa, sedan öppnade sig bommen.

Vi betalade ca 12 kr/mil. Vägen var bra, och det var tätt mellan rastplatser och diesel. Tankställena var stora, med gott om utrymme för en husbil.

Det var mycket bra skyltat, och i god tid. Det stod även vilka alternativa vägar man kunde välja om man ville åka gratis.

006 2016-07-25 013 Spanien Runt Zaragoza

Det var inte mycket trafik på vägarna, varken på betalvägen eller gratisvägen.

007 2016-07-25 016 Spanien

Någon verkade tycka väldigt mycket om att ställa tjurar på kullarna.

008 2016-07-25 027 Camping Lago Resort

Vi hade svårt att hitta campingar i Spanien. Det finns inte mycket skyltar mot campingplatser, och i ACSI-katalogen finns det inte så många att välja på, om man inte åker ut mot medelhavskusten. Vi hittade en camping, Lago Resort, utanför byn Nuevalos. Det är den enda campingen på många mils avstånd, i alla fall enligt ACSI.

GPS: N 41°13’5” E 1°47’32”

Pris/natt: 2 personer med husbil utan el 26 €

009 2016-07-25 025 Camping Lago Resort

Byn ligger mitt ute i ingenstans. Det finns inte mycket där. Campingen ligger ganska långt från byn, precis bredvid en liten sjö med väldigt fin färg på vattnet.

Ägaren var mycket trevlig. Alla i receptionen pratade mycket bra engelska. Eftersom vi hade så stor bil rekommenderade ägaren att vi gick in och tittade vart vi kunde få plats innan vi bestämde oss. Vi kunde ta två platser om vi ville, men då skulle vi få betala lite extra.

Vi hittade två platser med lite skugga, där vi trodde att vi skulle få plats, och bokade dem. Vi körde in bilen, och det visade sig att vi inte kunde svänga så snävt som vi trodde. Det var omöjligt, helt enkelt. Efter mycket trixande mellan tallar och stenar kom vi åtminstone loss, med ett lite skrapat avgasrör.

Vi hittade en annan plats, och det var inga problem att byta. De korrigerade räkningen på en gång, så att vi bara betalade för en plats. Nackdelen var att det bara var sol där, och det blev väldigt varmt i bilen.

010 2016-07-25 032 Camping Lago Resort

Vi fick som sagt en plats. Den var inte särskilt stor, och var placerad i solen, precis bredvid skuggan. Skuggplatserna var ungefär en meter för korta för att vi skulle få plats på dem, utan att blockera vägen.

Platserna var mycket bra uppmärkta på de vita betongblocken, och det är bra, men betongblocken var lite i vägen när vi trixade runt bilen.

011 2016-07-25 028 Camping Lago Resort

Det ar inte mycket folk på campingen, inte på våran del i alla fall. De flesta stod nedanför platån som vi var på, för där var det skugga.

012 2016-07-25 018 Camping Lago Resort

Det blev inte mycket plats kvar att köra på bakom bilen när vi var klara. Det gick precis att köra förbi med en annan husbil. Som tur var så var det inte så mycket trafik på campingen. Den platsen som vi valde var några decimeter längre än de andra, eftersom vi hade vatten och brandutrustning precis bakom oss. Det gick in en liten böj på vägen där.

013 2016-07-25 019 Camping Lago Resort

I sidled hade vi lite mer utrymme. Platsen sträcker sig fram till den vita stenen.

014 2016-07-25 020 Camping Lago Resort

Campingen är fint planerad. Den är uppbyggd av små etapper, så de flesta ser en liten del av sjön.

015 2016-07-25 031 Camping Lago Resort

Det var många som tältade, men det fanns några husbilar och husvagnar också.

016 2016-07-25 021 Camping Lago Resort

På hela våran platå var det bara vi, en husbil till och ett tält. De som tältade undrade nog varför vi valde att ställa oss precis bredvid dem, när det fanns så mycket tomma platser. Det var helt enkelt så, att det var den enda platsen som var tillräckligt lång.

Jag förstår inte varför det var så få campare där, för campingen är otroligt fin och trevlig. Det kan nog vara så att placeringen av själva campingen avskräcker. Det fanns ingenting förutom natur där. För oss som tycker om natur var det perfekt.

017 2016-07-25 022 Camping Lago Resort

Det fanns ett stort servicehus, och många små som bara har toaletter. Servicehusen är mycket fräscha och fina.

018 2016-07-25 024 Camping Lago Resort

Campingen har en fin pool, med grönt gräs, dessutom. De vattnade varje kväll, så fort poolen stängdes.

019 2016-07-25 036 Camping Lago Resort

Det finns en väldigt bra restaurang på campingen, där vi åt, så klart. Personalen var trevlig där också, men de pratade inte så bra engelska. Däremot var de duktiga på att förklara vad allt på menyn var med hjälp av de få engelska ord de kunde, skratt och pekande och gester.

Maten var väldigt bra, servicen likaså. De var mycket uppmärksamma på vad folk ville ha.

Maten var billig. Vi åt varsin entrecote, som de lyckades tillaga precis som vi ville ha dem. Till det drack jag 0.5 liter öl, och Lelle drack ett stort glas vin. 27.50 € för alltihop.

020 2016-07-25 030 Camping Lago Resort

Uppe i bergen bredvid campingen bodde några örnar. Vi vet inte vilken sort, men de var väldigt stora.

021 2016-07-25 035 Camping Lago Resort

Örnarna hade en unge, som satt och ropade efter föräldrarna på en klippavsats. Boet är lite till höger om ungen.

022 2016-07-25 033 Camping Lago Resort

Vi spenderade eftermiddagen vid bilen, där vi hällde vatten över oss och katten, för att klara värmen. Klockan 22.00 var det prick 30 °, och det tyckte vi var svalt då.

Vi kunde inte göra så mycket idag heller. Det gick inte att lämna katten i bilen några längre stunder. Varken hon eller vi är vana vid en sådan hetta. Visst är det skönt att bara sitta och slappa på semestern, men det skulle vara kul att se någon by också. Det får bli en annan gång, de kan ju inte ha värmebölja varje år?

Vi bestämde oss för att vi inte skulle åka längre söderut. Det skulle vara varmare ju längre söderut vi kom, hörde vi. Människor dog på grund av värmen. Gibraltar får alltså vänta till ett annat år.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s