2016-07-23, dag 9. Mot Andorra och Camping Le Pré Lombard.

Eftersom vi hade kommit på att vi ville se Andorra, fortsatte vi söderut på diverse småvägar. Lite motorväg blev det också.

001 2016-07-23 001 Skogsbrand

När vi åkte på motorvägen passerade vi ett område där det brann i skogarna runt omkring. Det var som att köra i dimma. Avfarterna från vägen var spärrade längs en lång sträcka. Det var bara att fortsätta på motorvägen. Vi skulle inte åka av just där ändå, som tur var. Det var egentligen strålande solsken och klarblå himmel, men det syns inte på de här bilderna.

002 2016-07-23 002 Skogsbrand

Det var mycket bilar på vägen, men trafiken flöt ändå på bra genom brandområdet. Det gick bara väldigt sakta.

003 2016-07-23 003 Pyreneerna

När vi närmade oss Pyrenéerna började jag leta efter en camping, vilken som helst. Jag tycker ju om berg, så jag ville campa vid bergen. Det var det många andra som också ville, visade det sig. Den första campingen var full, men på numer två fick vi plats.

004 2016-07-23 023 Camping Le Pre Lombard

Vi checkade in på Camping Le Pré Lombard. Jösses, säger jag bara. Vad mycket folk! Enligt ACSI-katalogen har de hundra platser, men jag tvivlar på att det stämmer.

GPS: N 42°50’24” E 1°36’41”

Pris/natt: Två personer med husbil, inklusive el 45 €. En mycket dyr camping.

Personalen i receptionen var artig, engelsktalande och professionell. De hade uniformer med campingens logotyp på sig. Det var väldigt fint, allting. Och opersonligt.

Vi fick ett antal platser att välja på, sedan fick vi gå in och titta innan vi bestämde oss. Det var många andra som också gick och tittade samtidigt, på samma platser. När vi hade hittat två platser där vi skulle kunna få plats var det bara att skynda sig tillbaka till receptionen, vara lite fräck i kön, och tala om vilken plats vi ville ha. Vi hade tur och fick den.

005 2016-07-23 005 Camping Le Pre Lombard

Platserna är små och trånga. Man står som packade sillar. På våran plats fanns det träd, som gjorde att ytan bredvid oss blev tom. Där hade vi tur. Vi skulle ha haft svårt att köra in och ut annars. Vi fick ta några omtag när vi skulle åka därifrån i alla fall, och jag fick stå på vägen och stoppa folk från att gå bakom bilen när Lelle backade.

006 2016-07-23 008 Camping Le Pre Lombard

El ingick. Det ska det göra för det priset, tycker jag. Vi passade på att ladda det som behövs laddas med 220.

007 2016-07-23 007 Camping Le Pre Lombard

Vägarna på campingen var extremt trånga. Eftersom platserna var så små hade folk parkerat lite hur som helst.

008 2016-07-23 019 Camping Le Pre Lombard

Mitt bland alla husbilar och husvagnar fanns det små tältplatser. Jag tycker inte alls om sådana här campingar. Det var trångt och massor av folk överallt, det fanns liksom ingenstans att ta vägen. Vi hamnade inte mitt i smeten, som tur var, men det var ett himla liv runt omkring oss i alla fall.

014 2016-07-23 010 Camping Le Pre Lombard

Bredvid campingen rann en liten flod. Jag lyckades ta mig dit utan att snubbla på några tältsnören. Längs floden var det små tältplatser och platser för små husbilar och husvagnar.

009 2016-07-23 014 Camping Le Pre Lombard

Det var inte så långt att gå till staden, men vi utforskade campingen istället. Ungefär i mitten hittade vi en pool med en ”beach-bar”. Där stannade vi och tog ett par öl. Personalen där pratade bra engelska. Fuskgräsmatta, pool, bar, party… Jösses.

010 2016-07-23 020 Camping Le Pre Lombard

När vi hade druckit ur vår öl fortsatte vi vår upptäcktsfärd. Vi hittade ett stort lekområde. Därifrån såg man bergen.

011 2016-07-23 025 Camping Le Pre Lombard

På campingen finns en pizzeria. Vi bestämde oss för att äta där. Vi beställde varsin pizza, och eftersom det skulle ta 30 minuter innan den var klar köpte vi varsin öl i baren bredvid, och satte oss mellan baren och pizzerian och väntade. Och väntade. Efter 40 minuter var pizzan fortfarande inte klar. De hade slarvat bort beställningen. Vi beställde igen. 30 minuters väntan igen, så vi beställde ytterligare varsin öl. Efter 40 minuter hade vi fortfarande ingen pizza. Vi fick vänta i 1,5 timme, totalt. På den tiden hinner man dricka 3 öl var, och ställa sig och hänga med armbågarna på disken inne i pizzerian, och titta ilsket på pizzabagaren.

012 2016-07-23 026 Camping Le Pre Lombard

Bar och pizzaområdet var väldigt stort. Det var gjort så att det skulle se fint ut. Det var trevligt att sitta där, men när man är hungrig och vill ha mat vill man ju inte vänta riktigt så länge. Vi såg några andra som också var arga på pizzerian, så det var tydligen inte bara vi som fick vänta länge.

013 2016-07-23 027 Camping Le Pre Lombard

Pizzan fick man i kartong, så vi tog med dem till bilen och åt där. Vi ville inte sponsra dem med mer öl, eller hur det nu var vi tänkte. Efter 1,5 timmes väntan och 3 öl, plus ölen som vi drack vid poolen, så borde pizzan ha smakat bra, men det gjorde den inte. Vi kom överens om att de måste ha använt ketchup istället för tomatsås. Blä! Lelle hade ruccola på sin, och den hade de inte snålat på. Det såg mer ut som sallad med lite pizza under, än pizza med sallad på. Två pizzor kostade 19 €.

Åker vi tillbaka hit? Bara i absoluta nödfall. Otäck pizza spelar ingen roll, vi kan laga mat själva, men det var alldeles för trångt. De hade trängt in alldeles för mycket folk på campingen. Regeln om tre meter mellan varje ekipage gällde verkligen inte här.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s