2016-07-21, dag 7. Camping de Courtille i Frankrike.

Inatt regnade det lite, så det var lite svalare temperatur, men det var fortfarande varmt. Det var molnigt hela dagen.

Vi åkte vidare västerut i Frankrike. I Chalon sur Saone hamnade vi i ett vägarbete där vägen leddes om. Det fanns bara skyltar där själva omledningen började, sedan fanns det ingenting. Vi provade flera olika vägar, men kom hela tiden tillbaka till samma rondell, där utfarten som vi skulle ta var avstängd. Vi höll på ett bra tag innan vi lyckades ta oss därifrån och komma på rätt väg igen. Det var ett typiskt sådant tillfälle när man vill skrika ”jag blir galen!”.

Det var mycket vägarbeten och omledningar hela dagen, så när vi kom till Guéret stannade vi på en camping. Då hade vi inte så långt kvar till ödebyn i Oradour-sur-Glane, dit vi var på väg. Det gick bort en himla massa tid på grund av dålig skyltning vid omledningarna också.

Återigen hittade jag en camping i ACSI-katalogen.

001 2016-07-21 006 Camping de Courtille i Gueret

Camping de Courtille, ca 5 kilometer från centrum i Guéret.

GPS: N 46°9’45” E 1°51’31”

Pris: 18.80 € för två personer och husbil utan el. Då betalade vi dessutom 1.70 € extra för katten.

Campingen har 60 tomter enligt katalogen.

I receptionen var det två trevliga kvinnor som knappt pratade någon engelska alls. De skrattade och var glada och vi förstod varandra på något vis, fastän vi inte pratar franska. De sa de få engelska ord de kunde, vi sa oui och merci, och så blev allt bra.

Det finns en pytteliten butik i receptionen, där de sålde vin och lite annat. Det är långt att gå till stan för att handla, men med cykel skulle man kunna ta sig dit.

002 2016-07-21 013 Camping de Courtille i Gueret

Platserna är inte stora, men vi fick plats i alla fall. Det enda problemet var att hitta en plats där vi kunde få bilen att stå plant. Med en mindre bil hade det varit lättare. Våra nivåklossar började dessutom bli dåliga, så vi var rädda att de skulle spricka om vi belastade dem för mycket.

Platserna är bra uppmärkta, med små buskar eller träd mellan varje. Det tycker jag är bra, för då behöver det inte bli något krångel.

003 2016-07-21 012 Camping de Courtille i Gueret

Campingen var uppdelad i flera sektioner, som såg ut som rondeller. Det var 12 – 15 platser i varje rondell. I mitten av rondellerna var det träd och blommor. Det var riktigt fint. Man fick åka in och ställa sig vart man ville, utom i en rondell, för den var reserverad, tror jag. Jag förstod inte riktigt. Vi fick inte stå där, i vilket fall som helst.

004 2016-07-21 003 Camping de Courtille i Gueret

Servicehusen var väldigt fräscha. Det fanns två stycken, fast campingen var så liten. Toaletterna var väldigt annorlunda mot vad jag är van vid. Jag vill gärna sitta i lugn och ro på toa, men här var det stående uträttande av behov som gällde. Tur att vi har toa i bilen, och att det fanns ett bra ställe att tömma den på.

005 2016-07-21 009 Camping de Courtille i Gueret

Precis bredvid campingen ligger en halvstor sjö. På andra sidan fanns det en stor badplats, men det gick att kliva i från campingens sida också.

006 2016-07-21 010 Camping de Courtille i Gueret

007 2016-07-21 007 Camping de Courtille i Gueret

Utanför campingen fanns det stora grönområden. Det var många som joggade och promenerade där, och några hade dukat upp pick-nick med baguetter och vin i gräset. Det kändes väldigt franskt, tyckte vi.

008 2016-07-21 002 Camping de Courtille i Gueret

På campingen fanns det flera grillbänkar som alla fick låna. Det fanns till och med kol.

009 2016-07-21 004 Camping de Courtille i Gueret

Lekplatsen var en av de mindre som vi har sett. Det var någon form av tältläger för barn och ledare på en avlägsen del av campingen, och de verkade ha kul ändå. De lekte på grönområdet och runt servicehuset istället, utan att för den skull stöka till det. Redan klockan 20.00 ungefär blev ungarna inkallade för att stå på kö med sina tandborstar, sedan var det knäpptyst på campingen.

010 2016-07-21 005 Camping de Courtille i Gueret

Lite gymnastikredskap fanns det också. Här ser vi Lelle ”in action”.

Det här var en trevlig liten camping, men det räcker med en natt, eftersom det är så långt att gå till byn.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s