2016-07-16, dag 2. Ställplats i Middelfart och Galsklint Camping.

Det blev en lång bilåkardag idag. Eftersom Lelles stol gick sönder igår, fick det bli ett stopp på Biltema i Ljungby. Dit är det lätt att hitta, det ligger precis vid motorvägen, och där har de en parkering som är stor nog för en husbil. Att vi hittade varsin ny stol var ju också bra, förståss.

På E6/E20 söder om Helsingborg hittade vi en öppen vågstation, så vi åkte in och vägde bilen för skojs skull. 4580 Kg. Det betyder att vi har 420 Kg till godo när bilen är semesterpackad och dessutom full med färskvatten. Skönt att veta. Vi får nämligen väga exakt 5000 Kg.

Vid Öresundsbron var det köer för dem som inte hade BroBizz, men vi har ju en bizz, så för oss gick det fort. Det var bara att åka.

Vi stannade i Tuelsø och åt på Monarch. Det har blivit en liten tradition. Det är dyrt men gott. Både Smørrebrød och Fish’n’chips rekommenderas. På dessa större tankstationer / rastplatser finns det gratis danska campingkataloger.

Efter vårt matstopp började vi leta övernattning. Vi ville campa i närheten av Lilla Bält, för det kändes som att det var lagom långt dit. Vi har campat på Hindsgavl Camping (läs om det HÄR), och den var ok, men vi ville åka någon annan stans i år. Fram med BordAtlas, alltså. Det finns en ställplats i Middelfarts småbåtshamn, som tar stora husbilar. Dit åkte vi. När vi kom fram ca kl 16.00 var den redan överfull. Enligt BordAtlas finns det 13 platser, men det var nog över 20 husbilar där.

Plan B var Galsklint Camping, också i Middelfart. Det var en lyckträff.

001 2016-07-16 014 Galsklint Camping DK

Vägen dit är smal, men det är det värt.

Campingen finns i danska campingkatalogen. Adressen är Galsklintvej 11.

Pris: 75 Dkr / vuxen, och 50 Dkr för platsen.

I receptionen var det en mycket trevlig kvinna som hälsade oss välkomna. Man fick inte välja plats själv, vi blev tilldelade en som skulle vara stor nog för vår bil. De hade tre olika kategorier, vi hamnade i den mellersta kategorin. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men det blev bra i alla fall.

002 2016-07-16 001 Galsklint Camping DK

På campingen finns det en stor huvudgata, där det går iväg smågator på vissa ställen. Alla platser är väldigt bra uppmärkta, det skulle ha varit väldigt svårt att inte hitta sin del av gräsmattorna. På de vita klumparna fanns det bokstäver, det var gräsmattans namn, och sedan fanns det nummerskyltar på alla platser. Enkelt och bra.

003 2016-07-16 017 Galsklint Camping DK

När vi började närma oss vår plats såg vi att det fanns många tomma platser ju längre bort från reception och servicehus man kom. Vi kom också närmare och närmare vattnet.

004 2016-07-16 002 Galsklint Camping DK

Våran plats var inte så stor, men den var fullt tillräcklig. Vi stod så att vi hade utsikt över vattnet i Lilla Bält åt två håll, både åt sidan och framåt när vi satt utanför bilen. Det blåste mycket, men det var ändå varmt, så det var helt ok.

005 2016-07-16 005 Galsklint Camping DK

Mellan campingen och vattnet går det en stig, som leder bort till småbåtshamnen där ställplatsen låg. Tror vi. Vi var lite för lata för att utforska det. Det borde inte vara så långt att gå till hamnen, tror jag. In till Middelfart är det långt, däremot.

007 2016-07-16 003 Galsklint Camping DK

Mer promenadväg. Det fanns många promenadvägar runt campingen.

008 2016-07-16 006 Galsklint Camping DK

006 2016-07-16 013 Galsklint Camping DK

Campingens lekplats var rejält tilltagen.

Servicehuset var fräscht. Det finns en tömplatta för spillvatten, som man kan köra in på om man har en liten husbil. För oss var den för trång.

Campingen har en liten butik i receptionen, där det finns sådant som brukar finnas att köpa i campingbutiker. Korv, grillkol, leksaker, mjölk osv.

Kommer vi tillbaka? Ja, det gör vi säkert. Den här campingplatsen trivdes jag på. Trevligt folk i receptionen, utsikt över vattnet och båtarna som åkte förbi, god öl (fanns också i affären i receptionen), bra platser, rent och fräscht. Det här är helt enkelt en mycket trevlig camping.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s