2016-07-15, dag 1. Lovsjöbadens Camping, Jönköping.

Semester! Äntligen! Som vi har längtat.

Jag var ledig på fredagen. Lelle jobbade eftermiddag. Husbilen var färdig, allt var packat, så när Lelle kom ifrån jobbet tidigare jublade jag. In i bilen och iväg. Söderut.

Eftersom vi inte kom iväg förrän runt kl 17.00, så ville vi inte åka så långt. Vi ville mest komma iväg hemifrån och fira semestern och fredagen med en komma-fram-öl, som vi kallar det för.

Ca 1 mil söder om Jönköping finns en ställplats i Hyltena. Vi har siktat på den förut, men hoppat över den. Det gjorde vi i år också. Den ligger precis bakom en långtradarparkering vid Statoilmacken längs E4. I katalogen över fristående campingar och ställplatser i Sverige står den med som camping, av någon anledning. Där heter den Hyltena Nattcamp/Quickstop. 12 platser, ska det finnas, för 99 kr. Ställplatsen ser väldigt tråkig ut, dessutom såg den full ut på håll, så vi hoppade över den i år också.

Precis som förut valde vi Lovsjöbadens camping istället. Den ligger längs samma väg, någon kilometer längre bort.

GPS: N57°39’45.23” E14°11’1.74”

Pris: 245 kr för en natt utan ström.

Campingen finns med i SCR’s katalog.

004 2016-07-15 001 Lovsjöbadens Camping

Campingen är liten och trevlig. Personalen i receptionen är glada och trevliga, och det betyder mycket.

003 2016-07-15 004 Lovsjöbadens Camping

Campingen har flera platåer, så man ser sjön från många av platserna. Trots att vi kom fram så sent, 19.30, fanns det en bra plats kvar åt oss. Perfekt.

Det finns inte så mycket att göra runt campingen. Det är gångavstånd till Statoil om man vill köpa korv, men i övrigt finns det just ingenting. Badet på campingen är däremot väldigt fint.

002 2016-07-15 003 Lovsjöbadens Camping

001 2016-07-15 002 Lovsjöbadens Camping

För oss som har husbil, är det här en perfekt plats att stanna en natt på, om man har vägarna förbi. Man hör motorvägen lite, men det är mycket lugnare än vad det är ute på ställplatsen vid vägen.

Vi hade en perfekt utsikt över sjön, och en lagom kall öl att njuta av när vi kom fram på våran första semesterdag. Härligt! Det första som hände när vi hade tagit fram bord och stolar, var att Lelles campingstol sprack så fort han satte sig. Han fick sitta väldigt försiktigt resten av kvällen. Det hjälpte oss att fatta beslut om nästa dags resmål: mot Biltema i Ljungby. Där finns det nämligen stora parkeringsplatser. Så kan det gå till när vi planerar nästa mål på våra resor.

Kommer vi tillbaka? Ja, det gör vi säkert. Om vi har vägarna förbi.

Om du vill se bilder från vårt tidigare besök på den här campingen, så kan du klicka här

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s