2015-07-24, dag 15. Byn Etang-sur-Arroux.

Vi stannade kvar en natt till på campingen. Den största anledningen till det var att det var så himla varmt, och på campingen hade vi den lilla floden att ligga i för att svalka oss. Dessutom hade vi trevliga grannar och var lite slitna efter gårdagens trerättersmiddag med dryck.

Vi fick veta att det inte hade regnat på den platsen sedan i April, och att bönderna hade bevattningsförbud. Eftersom de inte fick vattna sina åkrar förstördes skörden. I floden bredvid campingen var vattennivån 1 meter lägre än normalt. Campingvärden var förtvivlad, kanotuthyrning var en stor inkomstkälla för honom, och den här sommaren hade han inte plockat fram kanoterna ännu. I normala fall fanns det fina vattendrag för kanoter i området.

001 2015-07-24 001 Camping i Etang-sur-Arroux

Vi gick längs den nästan uttorkade floden in till byn. Det var inte alls långt att gå, och det fanns en fin promenadstig längs med vattnet.

002 2015-07-24 002 Camping i Etang-sur-Arroux

På håll såg Etang-sur-Arroux ut som en mysig, lantlig by, med en stor kyrka i mitten.

003 2015-07-24 004 Camping i Etang-sur-Arroux

När vi kom fram till byn var den inte alls lika mysig. Den var sliten, grå och såg smutsig ut. Det fanns inte mycket att göra. Det fanns slaktare och bagare så klart, och ett par små klädbutiker, det var allt. I utkanten av byn fanns en liten mataffär.

004 2015-07-24 007 Camping i Etang-sur-Arroux

005 2015-07-24 008 Camping i Etang-sur-Arroux

Vi hittade byns enda växter, tror jag. Det här arrangemanget lyste upp ordentligt.

006 2015-07-24 011 Camping i Etang-sur-Arroux

På vägen tillbaka mot campingen hittade jag den här fina fjärilen, och några träd som såg underliga ut. De var kamouflagefärgade.

007 020 2015-07-23 030 Camping i Etang-sur-Arroux

Det hände inte så mycket mer den här dagen. Vi turades om att ligga i floden, den som inte låg där höll katten, som låg i skuggan under bilen, sällskap. Den av oss som satt vid bilen hällde flaskor med kallt vatten över kroppen. Det gjorde våra grannar också.

På kvällen blev det mulet och blåste. Det kom till och med några regndroppar, till folkets jubel. Vädret blev snabbt bättre igen, totalt fick vi nog 5 – 10 regndroppar på oss. Det blev åtminstone lite svalare i luften, men det var fortfarande lika torrt.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s