2015-03-28, dag 1. Ställplats Bengt i Örkelljunga.

Dag ett på det här årets påsk-semester hände det inte så mycket. Vi hade lite lösa planer på att utforska Danmark, så vi åkte söderut. Vi tog sikte på ställplatsen utanför husbilsförsäljaren Bengt i Örkelljunga. Vi har varit där förut och vet att det brukar finnas gott om plats tidigt på året. Dessutom är det en lagom lång resa första dagen. Det finns just ingenting att göra där, om man inte vill gå in och titta på husbilar. För oss är det en övernattningsplats, inget annat.

Underlaget är hårt, vilket är bra när vädret har varit regnigt och det är tidigt på året. Det finns möjlighet att kasta sopor och tömma toan. Platsen är mest anpassad för husbilar, men husvagnar är tillåtna. Det stod en husvagn där, men han var tvungen att ta upp två platser. Som tur var fanns det en del tomma platser i alla fall. Det finns 20 elplatser.

Förra året var det gratis att stå där, men i år hade de börjat ta betalt. 50 kr / dygn kostar det nu, utan el. Det finns el, men då kostar det 100 kr / dygn. Man betalar med kontanter i en låda vid husbilshandlaren, eller i receptionen om affären är öppen. Färskvatten finns att fylla på, det betalar man också för.

Det är inte svårt att hitta dit, det är skyltat från E4. Trots att platsen ligger nära motorvägen störs man inte av ljudet därifrån. Man hör bara traktens ungdomar när de gasar på och leker på den mindre vägen som ligger bredvid.

Platsen är inte inhägnad, men jag tror att den ska vara kameraövervakad. Jag såg inga kameror, i och för sig, jag såg bara skyltar.

Det brukar alltid regna när vi kommer till Örkelljunga, så platsen ser inte så kul ut på bild, men som ett stopp på vägen fungerar den bra. Om man vill äta så finns det hamburgare på andra sidan vägen. Där ligger det även en mack, men den är ganska trång, så vi brukar fylla diesel längre söderut längs E4.

Det är en bit in till centrala Örkelljunga, där det finns mataffärer och lite annat. Det var inte svårt att hitta dit heller, det var bara att följa skyltarna. Det är för långt att gå, man bör ta bilen dit.

GPS: 56°17’09”N, 13°20’26”E
Adress: Skåneporten 2, 286 38 Örkelljunga
Telefon: 0435-555 00

2015-03-29 002 Bengt i Örkelljunga

2015-03-29 001 Bengt i Örkelljunga

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s