På morgonen for vi vidare, i vanlig ordning. Vi stannar helst bara en natt på samma plats. Vi pratade lite löst om att åka till Amsterdam, men bestämde att den här gången ska vi faktiskt försöka utforska Danmark lite mer. Tanken har funnits där förut, men vi har bara åkt igenom, i stort sett. Vi fortsatte med Skagen som mål.
Återigen fungerade vår Bro-bizz perfekt. Det var bara att åka över Öresundsbron, utan att stanna och behöva betala. Det stod i displayen på betalstationen att det kostade 800 kr enkel resa, men det stämmer inte. Med bro-bizzen kostade det bara 388 kr att åka över bron med husbilen. Bizzen funkar vid Stora Bält-bron också, men där betalar man fullt pris, 433 kr. Bron över Lilla Bält är gratis. Om man har bizz kostar det alltså totalt 821 kr att åka över båda broarna, enkel resa.
En fördel med Danmark är de stora rastplatserna längs E20. Vi brukar stanna i Tuelsø, då har vi kommit bort en bit från Köpenhamn. Där finns det både diesel, mat och gratis campingkataloger och turistinformation. Dessutom finns det enorma parkeringsplatser.
På de större rastplatserna finns oftast både 7-eleven och matkedjan Monarch. Vi har aldrig ätit där, för priserna är inte direkt låga, men den här gången gjorde vi ett försök. Man får väldigt mycket mat, kan jag säga. Jag beställde thaikyckling i curry, Lelle beställde fish’n chips. Jag svarade nej på alla frågor, för jag förstog inte vad de sa, Lelle svarade ja, och fick en himla massa tillbehör: bacon, vitlöksbröd, friterad persilja, sallad med fetaost… Dryck ingick visst inte, det fick vi betala extra för. 325 Dkr blev det. Och gott var det.
Med hjälp av min nya campingkatalog började jag leta efter en lämplig camping direkt efter maten. Valet föll på Rosenvold Strand Camping vid Vejle Fjord, några mil norr om Kolding på Jylland. Det kändes som att den låg på lagom avstånd, och så låg den vid vattnet dessutom. Jag skrev in adressen i GPS:n och lät den guida oss dit. Danska campingar kan vara svåra att hitta, skyltar är inget som de använder ofta, verkar det som.
Det första vi såg när vi kom fram var den här fina stenen. Campingen ligger mitt ute i ingenstans, precis vid vattnet. Det finns både skog och fält bredvid campingen. Vatten, natur och lugn och ro, med andra ord. Tyvärr var det mycket regn och blåst också. Det är ca 5 km in till byn.
GPS: L:9,8129. B:55,6775.
Adress: Rosenvoldvej 19, 7140 Stouby
Vid infarten till campingen fanns den här fina statyn. Det fanns mycket hjärtan och statyer runt campingen.
Kvinnan i receptionen var trevlig, och pratade en danska som till och med jag förstog. Vi fick en plats så nära vattnet som möjligt.
Utsikt från framfönstret. Fjorden var ganska bred, man kunde skymta bebyggelse på andra sidan, och man såg lite lampor på kvällen.
Campingen är inte så stor, det finns nog ca 350 platser, gissade vi på. Vi räknade på kartan som vi fick. Vi betalade 75 Dkr / person, 17 Dkr för platsen, 28 Dkr för el, 10 Dkr i miljöskatt. Totalt 205 Dkr för ett dygn på lågsäsong.
Servicehusen var fräscha, det fanns många toaletter och duschar, men båsen var väldigt små. Duschen kostade 5 kr.
Det fanns bra lekplatser, basketplan, fotbollsplan, beachvolleyplan, en fin badstrand, kanotuthyrning och en himla massa extra saker. Vid receptionen fanns det en liten servicebutik som hade det mesta.
Vägen ut till campingen var smal, men det gick att mötas på vissa ställen. Fördelen är att de flesta körde väldigt sakta på vägen.
Nu på lågsäsong fanns det gott om plats. Vi var nästan ensamma på den här gräsmattan. Platserna var i varierande storlek, vissa var små, andra var skapligt stora.
Det fanns några quick-stop-platser utanför campingen, nere vid en liten hamn, men de var stängda pga vatten och mjukt gräs när vi var där.
Den lilla hamnen hade säkert varit mysig att titta på, om det inte hade varit så dåligt väder.
Fjord, badstrand och camping en bit bort, allt på samma bild. Badstranden var väldigt fin.
Den här lilla fina skylten hittade vi på vår upptäcktsfärd. Vi följde pilen på en stig mellan träden, och kom fram till en bänk.
Det fanns mycket murgröna på några av träden. Någonstans i gräset finns det en fasantupp också, men han kom inte med på bild.
Instruktion på toaletten. Nu kan ingen missa hur en toaborste ska användas.