2014-07-14, dag 19. Ställplats i Jülich.

Dagen då vi fick för oss att vi skulle åka till Holland. Vi var där i April, och det var ett trevligt men kort besök, så vi ville prova igen. Sagt och gjort. Mot Holland.

Den här dagen fick bli en transportdag. Vårt ända mål var att hitta en ställplats så nära Holland som möjligt, så att vi skulle kunna åka över gränsen dagen därpå. Jag letade i BordAtlas och hittade en ställplats i Jülich, några mil väster om Köln.

001 2014-07-14 010 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

Det fanns en stor skylt med prisuppgift vid ställplatsen, men det fanns ingen information om vart man skulle betala. Det som står på skylten var den enda information som fanns. Vi såg en byggnad en bit bort, så vi gick dit. Det visade sig vara ett hotell. På dörren in till receptionen  fanns en stor husbilsskylt, så vi gick in för att fråga. Inne på hotellet träffade vi de enda otrevliga människorna på semestern. De var helt ointresserade av att ta betalt, de ville helt enkelt inte ha med husbilsgäster att göra över huvud taget. De ville inte ge någon som helst information, så vi tänkte att vi står väl bland de andra bilarna tills någon säger till. Vi slapp bli utkastade från hotellet åtminstone, vi hann gå ut själva innan de kom på den idén.

Strax före kl 18.00 kom det en kille och tog betalt. Morgonen därpå kom det en till och ville ha betalt, men han gick när vi visade kvittot. Jag sparar alltid kvitton, som tur är.

002 2014-07-14 002 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

Vi fick en stor plats åtminstone. Det fanns ca 25 elplatser. El ingick i priset. På kvällen började de flesta elplatserna bli fulla, men det fanns en väldigt stor gräsplan utan elstolpar där man också fick stå. Den här ställplatsen passar bra om man är på genomresa, eftersom det fanns så många platser blir det inte fullt, man får plats även om man kommer fram sent.

003 2014-07-14 004 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

004 2014-07-14 005 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

005 2014-07-14 003 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

Ställplatsen är till vänster i bild. Dessutom får man parkera på hela gräsmattan bredvid.

På andra sidan gräsmattan ligger hotellet och Brückenkopf-Park. Det är en liten park med lite getter, grisar och fåglar. Det finns någon form av skate-ramp, beach-volley och klättervägg.

Informationen på platsen är obefintlig, både vad gäller parken, hotellet, ställplatsen och den lilla campingen. Om man bara vill stanna och sova så är platsen helt ok, men det fanns inte så mycket annat att titta på för oss vuxna, och det var för långt för att gå in till centrum.

006 2014-07-14 008 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

Bakom ställplatsen finns det en liten tältcamping. Den var inte så välbesökt. Sent på kvällen kom det några cyklister som tältade där. Bortanför campingen fanns det ett cirkustält, det skulle tydligen bli cirkus i stan.

007 2014-07-14 009 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

Boende på ställplatsen fick använda tältcampingens toaletter och duschar. Duschen kostade 1.50 €.

008 2014-07-14 006 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

Det fanns toatömning, spillvattentömning och färskvattenpåfyllning i en automat på platsen.

009 2014-07-14 011 Ställplats i Jülich, Brückenhof Park

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s