2014-07-10, dag 15. Bodensjön, Donau Versickerung, Campingplatz Kinzigtal.

Om man vill se Bodensjön på nära håll ska man inte göra som vi gjorde. Vi åkte på väg 31, som går längs med hela sjön, men vi såg nästan ingenting av den. Om man vill se sjön måste man åka in i småbyar och försöka få plats med bilen, eller checka in på en camping och kanske cykla runt.

001 2014-07-10 002 Längs Bodensjön

Vägen var bra åtminstone. Vi såg mycket olika odlingar, både majs, druvor, äpplen, körsbär, jordgubbar, vinbär och humle.

002 2014-07-10 003 Längs Bodensjön

Vid en rastplats där det skulle kunna ha varit en fin vy över sjön, om de inte hade byggt ett staket för.

003 2014-07-10 004 Längs Bodensjön

Mer odlingslandskap. Trafiken var lugn, det var en skön väg att åka på. Det var mycket trevligare än Autobahn.

Enligt kartboken var vi nära något som hette Donau Versickerung, (Versickerung = ungefär ”tyna bort”) det blev jag nyfiken på. Platsen ligger längs väg 311 söder om Tuttlingen, nära den lilla byn Immendingen.

005 2014-07-10 011 Donau

På sommaren tynar Donau bort här och flyter fram under jord. Då går det att gå över floden torrskodd. Vi kom lite för tidigt på säsongen för att få se det, men det var ändå en väldig skillnad mot när vi var vid Donau Durchbruch. Där såg vi Donaus djupaste punkt i Tyskland, här såg vi den grundaste. Det är bra med en detaljerad kartbok ibland.

006 2014-07-10 013 Väg 33

När vi åkte i Schwarzwald såg vi klockor överallt, av olika slag. Det fanns många små fina byar med fina hus. Vi såg skyltar mot Tysklands största vattenfall och världens största gökur. Det ville vi se, men eftersom klockan var mycket letade vi reda på en camping istället, så vi kunde övernatta först.

007 2014-07-10 018 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Campingen jag hittade i ACSI-katalogen hette Campingplatz Kinzigtal och ligger i Steinach Schwarzwald. Folket i receptionen var trevliga. De var holländare och pratade både tyska och engelska. Jag fick massor av information, broschyrer, karta över området osv. Mycket bra. De ringde efter en man med en elmoped som följde med oss och visade platsen och hjälpte till att parkera. Han vinkade och donade när Lelle backade. Det brukar inte ens jag göra, jag litar på att Lelle vet vad han gör och håller mig undan. Det var bra service.

Pris för en natt utan el: 33 €

  • Husbil: 7.50 €
  • 3 personer á 7.50 € = 22.50 €
  • Skatt: 3 €

Själva campingen har inte så många platser, men det finns ändå en stor restaurang och en affär. Det finns lekplats både utomhus och inomhus. Dessutom finns det en kommunal pool precis bredvid där gäster badar gratis.

Dusch är gratis, men det luktade mögel i servicehuset. Det var välstädat, men lukten slog emot en när man gick in.

Vattentömning och påfyllning var under all kritik. Det var så trångt så frågan är om man skulle ha fått plats med en gammal folkabuss. Det var vattenkanna som gällde om man ville fylla vatten där, och det var ganska långt att gå från våran avdelning till servicestationen. Det fanns en vattenkran närmare oss, men den var blockerad av en säsongsboendes bil, så den gick inte att använda. Om vi skulle ha stannat längre än ett dygn hade vi sagt till, men vi hade vatten så vi klarade oss.

Det här var en sådan camping där jag tycker att det är synd att den ser ut som den gör. Jag menar, de i receptionen var mycket trevliga, det fanns affär, restaurang, lekmöjligheter, pool osv, men när servicehuset stinker mögel, när man inte tar sig fram till den påstådda serviceplatsen för husbilar (varför bygga en över huvud taget om ingen tar sig dit?), när det känns som om man campar i ett sommarstugeområde, då väger inte trevligheten upp för det negativa.

008 2014-07-10 031 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Tyngre husbilar fick stå på grus på en egen del av campingen, granne med några av stugorna som hyrdes ut. Det fanns massor av stugor och rent-a-tent med holländare i.

009 2014-07-10 015 Campingplatz Kinzigtal Steinach

010 2014-07-10 017 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Själva campingen var fin i sig. Den var grön och lummig, det fanns lite grus att stå på, men de flesta platserna hade gräs.

011 2014-07-10 033 Campingplatz Kinzigtal Steinach

012 2014-07-10 016 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Det var synd att campingens alla gräsplatser var upptagna av säsongsgäster. Det fanns inte många platser kvar för resande campare.

013 2014-07-10 021 Campingplatz Kinzigtal Steinach

014 2014-07-10 022 Campingplatz Kinzigtal Steinach

015 2014-07-10 032 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Den här husvagnen skulle ha passat bättre i ett sommarstugeområde i stället för på en camping. Vart ska vi campare sova när folk bor på campingplatserna permanent?

016 2014-07-10 025 Campingplatz Kinzigtal Steinach

De platser som inte var upptagna av säsongsgäster var upptagna av rent-a-tent istället.

017 2014-07-10 023 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Vi hittade till det kommunala badet. Det gick en liten stig dit från campingen.

018 2014-07-10 029 Campingplatz Kinzigtal Steinach

Getter från Schwarzwald.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s