2014-07-09, dag 14. Ställplats i Lindau.

Medan vi satt och tittade på sjön vid campingplatz Lido kom jag på att nästa resmål måste bli Bodensjön. Alltså påbörjade jag ett litet projekt: hitta billig övernattning vid Bodensjön. Jag hittade en ställplats i BordAtlas, i staden Lindau, i södra änden av sjön. Den siktade vi på. Det finns campingar i närheten också, om man hellre vill ha det.

001 2014-07-09 006 Ställplats Lindau

Eftersom det regnade ordentligt hela dagen, ville vi inte göra så mycket utomhus. Vi stannade och handlade längs vägen, så vi hade allt som behövs för en kväll med kortspel och frågesport i bilen.

Det var tur, för ställplatsen var mycket tråkig. Det var en del av en parkeringsplats nära centrum. Platserna var skapligt stora. Det var inte svårt att hitta dit, det var skyltar mot P1, som det stod i BordAtlas. Det fanns även husbilar på skyltarna.

Man betalade 20 € för 24 timmar. Det gick att betala per timme också, men om man skulle övernatta blev det billigare med en 24-timmarsbiljett.

Platsen är inte inhägnad.

002 2014-07-09 008 Ställplats Lindau

På kvällen satt vi och tittade ut genom fönstret på bilskoleelever som lärde sig att svänga och backa på parkeringen. De höll på ända till kl 21.00. Det var tur att de körde så sakta, så de störde inte så mycket. Det var lite underhållande att se på faktiskt, särskilt en som lärde sig att backa med släpkärra. Vi var aldrig rädda att de skulle köra in i någons husbil, lärarna hade bra koll på sina elever.

003 2014-07-09 007 Ställplats Lindau

Det fanns soptömning och toatömning. Färskvatten fanns också. För att tömma toa stoppade man 50 Cent i en automat. Det gjorde så att en lucka öppnades, där man tömde toan. Vatten betalade man i samma automat. Det fanns många olika knappar att trycka på. Om man kom överens med grannarna, som vi gjorde, kunde man tömma toan ihop men bara betala för en.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s