2014-04-12, dag 1, till Bengt i Örkelljunga, ställplats.

Vi åkte hemifrån ganska tidigt på förmiddagen, för att ta oss så långt söderut som möjligt. Sverige och E4 har vi redan sett, så vi ville bara gasa på.

Vid Ödeshög finns en av få stora parkeringar med diesel och mat längs med E4 söderut. Det blir lite rondeller och vägkorsningar för att ta sig fram, men det finns både Rasta, Dinners och tre stora hamburgerkedjor att välja mellan om man vill köpa färdig mat längs med vägen. På parkeringen är det inga problem att få plats.

001 2014-04-12 003 Ödeshög

Vi kom fram till ställplatsen vid husbilsförsäljaren Bengt i Örkelljunga runt 17.00-tiden. Det finns enligt ställplatskatalogen 30 platser där, men det var ändå nästan fullt när vi kom. Ställplatsen ligger precis utanför försäljaren, det är skyltat dit från E4, så det är inte svårt att hitta. Trots att platsen ligger nära motorvägen, störs man inte alltför mycket av trafiken, eftersom det är höga vallar mellan vägen och platsen. Man får ändå räkna med en del trafikljud, eftersom det ligger en mack precis bredvid.

Det är gratis att campa en natt. Om man vill ha el kostar det 40 kr. På våran elstolpe fanns det fyra uttag, men det var bara ett som fungerade, och det var upptaget, så vi fick klara oss utan. Eftersom vi har solcell och hade fulladdade batterier klarade vi elen ändå. Grannarna som kom fick större problem än oss, de hade räknat med att köra värmen på el för att spara gasol, eftersom de skulle till Holland, och där har de inte samma sorts kopplingar på tuberna som i Sverige. Det löste sig till slut, han fick dela eluttag med den som hade det enda fungerande uttaget, de körde en stund var. Det gäller att hjälpas åt. Det är ändå ganska dåligt att bara ett uttag av fyra fungerade.

Platserna är inte stora. Vi som har en bil som nästan är 9 meter får precis plats. I sidled står man som på en parkeringsplats. Det duger i alla fall för en natt, och eftersom man är så många känns det tryggt att sova där.

Det finns sop-, gråvatten- och toatömning på ställplatsen. Det går att fylla färskvatten också, det kostade 15 kr för 100 liter.

002 2014-04-12 008 Ställplats Bengt i Örkelljunga

Ställplatsen vid Bengt i Örkelljunga, med sopstationen i förgrunden. Två rader med campare, och några extraplatser längs med kanterna. Bakom alltihop finns husbilar till försäljning.

003 2014-04-12 006 Ställplats Bengt i Örkelljunga

Den lilla vägen ner till ställplatsen.

004 2014-04-12 007 Ställplats Bengt i Örkelljunga

På andra sidan vägen finns en stor mack och hamburgare.

På natten tog våran gasol slut. Det såg så trångt ut vid macken, så vi åkte en bit längre söderut innan vi hittade ett bättre ställe att byta tub på. Jag blev lite inspirerad av grannarna som skulle till Holland, så vi ville gärna ha två fulla gasoltuber, utifall att…

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Mat, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s