Kartböcker och campingkataloger

Kartböcker och campingkataloger har man alltid nytta av, jag har provat många olika genom åren. Här är några exempel.

DSC_0140

Den här kartboken tycker jag mycket om, den är mycket bra när man reser i Sverige. Jag har köpt den i en senare utgåva, men den är inte alls lika bra. Den senare utgåvan har visserligen rätt nummer på vägarna, men den saknar en del som var bra i den gamla boken, bland annat en del där olika sevärdheter och städer beskrevs.

DSC_0142

Europaatlas. Den här kartboken är också bra. Dessutom kan man hitta den för under 100 Kr i en välsorterad, känd mataffär.

DSC_0145

Den svenska campingkatalogen är alltid bra att ha i bilen. Ett stort minus är att priserna inte står med i katalogen. Jag vill kunna se priserna för att kunna avgöra vilken camping jag ska sikta på. Den här används därför bara i nödfall.

DSC_0147  DSC_0146

De här två katalogerna tycker jag bättre om. Det finns både beskrivningar om campingar/ställplatser, rastplatser, prisuppgifter och kartor. Mycket bra.

DSC_0148

Det här tycker jag är den bättre av de två stora norska campingkatalogerna. Den finns på en del campingar, men kan vara svår att hitta i Norge. Om man vill vara säker på att få tag på en katalog så går den att beställa på www.nafcamp.no.

DSC_0144

Det är egentligen inget fel på den här norska campingkatalogen, men jag tycker bättre om den andra. Även den här går att beställa på nätet, www.camping.no.

DSC_0153

Det här är den stora danska campingkatalogen. I Danmark är den mycket lätt att få tag på, den finns i kiosken eller på bensinstationen vid alla stora rastplatser längs motorvägarna. Där finns även en massa andra turistbroschyrer. Gratis dessutom. Tack Danmark för det.

DSC_0151

ACSI är en internationell campingkedja, med campingar i hela Europa. Den här katalogen var till stor hjälp både i Tyskland, Österrike, Italien och Holland. Den finns tyvärr inte på svenska. Om man inte kan engelska så finns den på danska, om det är lättare. Annars går det bra att se på symbolerna. Acsi-katalogen beställer man här: http://webshop.acsi.eu/sv Kartorna är bra och den är lätt att handskas med.

DSC_0155

Om man ska åka i Tyskland är BordAtlas ett bra val. När man beställer den får man två böcker, en för Tyskland och en för resten av Europa. Böckerna är på Tyska, men symbolerna är lätta att tyda, adresser kan man läsa oavsett språkkunskaper, likaså GPS-koordinater, så den funkar bra ändå. BordAtlas innehåller mest ställplatser, men det finns även en hel del campingar med. Jag har faktiskt inte hittat någon renodlad tysk campingkatalog. Det finns kartor med i båda böckerna. Jag gillar BordAtlas, den är lätt att använda och innehåller mycket.

BordAtlas finns att beställa på flera ställen på nätet, googla och jämför priser, är mitt tips. Flera av de svenska cd- bokhandlarna på nätet har den.

DSC_0149

Den här boken tycker jag inte så mycket om. Den innehåller ställplatser och campingar i både Tyskland och resten av Europa. Jag har bara hittat den på Tyska. Till skillnad mot BordAtlas tycker jag att den här boken känns rörig. Att kartan som följer med är stor och otymplig gör inte saken bättre. Det finns många platser i den, men jag kommer inte alls överens med boken. Det är ju förståss en smaksak.

DSC_0152

Den här lilla katalogen hittade jag på en ställplats i Holland. Den innehåller 85 ställplatser i toppskick, 84 stycken i Tyskland och 1 i Holland. Vi var på två av ställplatserna, och de var faktiskt bra. Den i Holland var i toppskick. Det fanns duschar, tvättmaskin, torktumlare, tvättmedel osv. I Tyskland var vi på en ställplats i Burhave, där det inte fanns varken dusch eller toalett om man inte betalade över 30 kr var för att använda campingens servicehus, däremot hade man utsikt över havet. Den här lilla katalogen ska utforskas mer.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Fricamping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s