Tantolundens husbilscamp, Stockholm

I helgen besökte vi Tantolundens husbilscamp på Söder i Stockholm. Jag vet inte riktigt vad den ska få för betyg. Om man vill bo centralt i Stockholm så är man på rätt plats.

Ställplatsen ligger inom gångavstånd till Götgatan och Söders centrum. Eftersom vi skulle gå på Göta Lejon och se på Jesus Christ Superstar passade det oss bra. (Mer om musikalen finns att läsa i min andra blogg, klicka HÄR om du vill göra det.) Vi behövde inte krångla med tunnelbana, det tog bara ca 15 minuter att gå.

Vill man åka tunnelbana ligger Zinkensdam mycket nära ställplatsen. Det kan i och för sig vara en nackdel också, eftersom tåget går ner under jorden precis bredvid ställplatsen. Det finns också en större väg, Ringvägen, precis vid platsen. Den var ganska hårt trafikerad hela dygnet.

230 kr/dygn med el kostade det på lågsäsong. Vi var där 16/3 2013. Man måste förboka plats via mail eller telefon.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Här syns det hur nära pendeltåget man campar. Jag sover ganska hårt, och jag vande mig vid ljudet ganska fort, så det gick bra ändå.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Här har vi Ringvägen. Ställplatsen ligger precis nedanför vägen, man ser gruset nere bakom träden. Utöver den vanliga trafiken kom det också en del tutande ambulanser, eftersom Södersjukhuset ligger i närheten.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Vi missade den lilla vägen som man skulle svänga ner på först. Den enda skylten som finns innan man är framme är den lilla blå husbilsskylten på stolpen.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Ställplatsen är inte stor. Det finns bara 13 platser, endast för husbilar. Platserna är också extremt små. Med den bilen som vi har nu får vi bara plats på två av platserna, om vi inte vill blockera vägen för de andra. Rekommenderad längd på bilen skulle nog vara max sex meter, om man inte vill sticka ut i vägen. Jag skulle tippa på att bilen som syns till vänster i bild är ca sex meter, och står på en av de tre största platserna.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Till vänster i bild står en större, mörk personbil parkerad på en av husbilsplatserna. Det kanske kan ge en uppfattning om platsernas längd.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Här står jag och fotar med ryggen mot vår bil, så man ser ungefär halva platsen. Det ser ut som att det är tänkt att bilarna ska backa / köra in mot träden till höger i bild. Det blir inte mycket väg kvar att köra på, även om snön försvinner. Platserna var avgränsade med hjälp av kedjor.

Det fanns ingen bemanning och inga staket runt ställplatsen, den var helt obevakad, och det kändes faktiskt lite osäkert att lämna bilen så mitt i Stockholm. Det finns en bom där man kör in som man får koden till när man bokar platsen. Samma kod gäller till servicehuset.

Tantolundens husbilscamp

Tantolundens husbilscamp

Här har vi servicehuset. Servicebarack, är väl kanske ett mer passande ord. Där inne fanns ett par toaletter och duschar. Det var ganska rent, men inte modernt på något vis.

Det gick att tvätta sig, tömma toa och spillvatten, men vi hittade ingenstans att fylla på färskvatten.

Betyget på det stora hela blir ganska lågt. Det enda plusset är att platsen ligger så centralt. I övrigt skulle hela stället behöva en rejäl ansiktslyftning. Större platser, framför allt, och ett riktigt servicehus. I en så stor stad finns ju alla möjligheter att piffa till stället.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s