2013-03-29. Vårsemester dag 1. Ställplats Bengt i Örkelljunga

Äntligen semester! Fan vad härligt!

001 2013-03-28 001

Olivia var orolig att inte få följa med, så hon packade in sig i ryggsäcken redan dagen före.

002 2013-03-29 001b

Vi åkte söderut på E20 från Köping. Solen sken och det kändes som början på en perfekt semester. Det blev det också. Vi hamnade både i Danmark och vid floden Elbe i Tyskland. Dessutom kom vi bort en stund i Lübeck centrum. Härligt! Mer om det senare.

Vi valde de mindre vägarna söderut efter ett tag, genom Mottala och Gränna längs med Vättern. Om vi hade vetat hur dålig vägen har blivit där, så hade vi hållit oss till motorvägen. Det var riktiga vägskador så vi blev ordentligt omruskade.

003 2013-03-29 003 Ödeshög

004 2013-03-29 004 Ödeshög

Vi stannade och åt på Rasta i Ödeshög. De hade jättebra mat och det gick förhållandevis fort att få den. Priset var väl inte det bästa, däremot. Dessutom ingick inte dryck till maten.

Ett stort plus är den stora parkeringen. Våran husbil kom nästan bort mellan alla tradare.

006 2013-03-30 004 Ställplats Örkelljunga

Semesterns första stopp blev en ställplats i Örkelljunga. Det är en av de största husbilsförsäljarna i Sverige, ”Bengt i Örkelljunga”, som har ställplatsen. Platsen ligger precis i anslutning till försäljningen, så det var mycket lätt att hitta dit. Det var bara att följa skyltarna från E4. Örkelljunga ligger ca 5 mil norr om Helsingborg.

Vi trodde att vi skulle höra trafiken från motorvägen hela natten, men det gjorde vi faktiskt inte. Det var riktigt lugnt. Den enda trafiken vi hörde var någon lokal volvo-raggare som körde förbi en gång.

Platsen var gratis att campa på, det fanns el om man ville ha det för 40 kr, som man betalade kontant i en brevlåda.

Platsen är för både husbilar och husvagnar, och är öppen året runt.

Det finns 20 elplatser på både gräs och grus, och 10 platser utan el. Platserna är förhållandevis stora och plana, vi hade inga som helst problem att få plats med våran 9-metersbil. Det fanns plats att tömma husbilstoan på, men det finns ingen toa eller dusch på plats. Sammanfattningsvis en helt ok plats att övernatta på.

Vi hade problem med att säkringen löste ut i elskåpet hela tiden, fastän vi inte använde så mycket el. Det enda vi körde på el var värmen (vi har faktiskt valt bort att ha TV, vi umgås i stället). Vi fick slå igång gasolen och värma upp bilen ordentligt först, och sedan koppla om till elvärme igen, och då fungerade det.

På morgonen när vi vaknade var det snö ute, det gillade vi inte. Längre söderut så fort som möjligt, fick det bli.

005 2013-03-30 002 Ställplats Örkelljunga

Precis bredvid ställplatsen fanns både en mack och McDonalds, så både bilen och folk kan bli tillfredsställda.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Mat, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s