Seim Camping, Røldal, Norge

Seims camping är en lite mindre camping som ligger inom gångavstånd till den lilla byn Røldal. Røldal ligger strax söder om Hardangervidda, längs med väg E134. Det fanns tre campingar i Røldal, men jag tyckte att Seim såg trevligast ut. För den som vill ha en lite lyxigare camping passar nog den som ligger vid Røldals turistcenter bättre.

Campingen var inte så vacker eller välorganiserad, det var en stor gräsmatta där man fick placera sig som man ville. Det tycker jag om. Ett extra plus var att det inte fanns några säsongsboende på campingen.

Servicehuset var gammalt och slitet, men fullt fungerande och rent. Campingvärden var mycket trevlig, däremot var det lite udda att receptionen bara hade öppet några timmar på morgonen och kvällen.

Campingen ligger mitt på ett järnåldersgravfält. Det finns några gravhögar kvar precis bredvid campingen, och en liten utställning. Åt ena hållet ser man gravfältet, vänder man sig åt vänster ser man utkanten av Røldal, därefter ser man en fjord med kristallklart grönt vatten. Runt fjorden har man fjälltoppar med snö.

För att vara i Norge var det mycket billigt att övernatta där, 2010 kostade det 110 Nok / dygn + 10 Nok / person.

2010-07-17

2010-07-17

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s