Sandviks kvarn

Sandviks kvarn på norra Öland är ett givet matställe för oss varje gång vi besöker ön. Maten är underbart god, servicen är bra och det är inte hutlöst dyrt heller. Regnar det sitter man inne i kvarnen, är det fint väder sitter man ute.

Min favoriträtt är ölandstallriken, som består av gravad lax (som Lelle brukar få av mig, blä), öländska kroppkakor (jag brukar få en av Lelle i utbyte mot min lax) och till sist lufsa, en öländsk specialitet med grovt riven potatis och tjockt fläsk som har fått stå i ugnen.

Efter maten kan man spela minigolf eller ta en kaffe och glass i kiosken som finns bredvid kvarnen.

2008-08-06

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Mat, Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s