Orsa Grönklitt

Säga vad man vill om djurparker, i Orsa Grönklitt har djuren åtminstone stora hägn att vistas i. Ett tips är att ta med sig en kikare.

Grönklitt har Europas största björnpark, men det finns även andra djur inom området, bland annat tigrar, leoparder och isbjörnar. Isbjörnarna tyckte jag synd om, när vi var där låg de och flämtade i värmen. Det var i och för sig några år sedan, 2009, så de kanske har byggt ett bättre hägn åt dem nu.

Parkeringen är tillräckligt stor för att det ska kunna gå att parkera med husbil.

För den som tröttnar på att se på djuren finns flera andra aktiviteter, t ex utställningar, lek- och lärcenter för barn och forskningsstationer. Det finns också en restaurang med väldigt dyr mat.

Hemsida: www.orsagronklitt.se

2009-07-05

Björnarnas hägn

2009-07-05

Kamtjatkabjörn

2009-07-05

Berguv

2009-07-05

Lodjur

2009-07-05

Sibirisk tiger

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Sevärdheter och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s