Lauders ställplats, Gotland

Ställplatsen i Lauders gästhamn på Fårö, norra Gotland, är en ställplats med vyer. Tittar man åt ena hållet ser man havet, och åt motsatt håll ligger den lilla hamnen. Om det är bra väder kan man sitta på klipporna och se solen gå ner över vattnet.

Själva platsen är en ganska stor grusplan, med plats för 15 – 20 ekipage. När vi var där den 4/8 2011 var det ca 10 ekipage, så det var inte svårt att få plats. Betalar gör man kontant till hamnvärden varje kväll. 2011 kostade det 100 kr/dygn utan el. Hamnvärden var trevlig och pratglad.

En nackdel är att det inte fanns så mycket att göra. Det finns inget bad och man måste ta bilen för att ta sig till närmsta aktivitet. Däremot fanns det ett litet bibliotek. Om jag förstod saken rätt så kunde man byta ut sina egna utlästa böcker, och ta med sig andra böcker därifrån.

Hamnens toalett var dålig, den påminde lite om en baja-maja fast med fast installation. Duschen var sliten men fungerade. Den var däremot dyr, 10 kr för ett par minuter vatten.

Om vi är på Fårö igen, så kommer vi säkert att åka tillbaka, bara för att få se de vackra vyerna runt ställplatsen.

2011-08-04

Foto taget med ryggen mot hamnen. Havet skymtar fram bakom bilarna.

2011-08-04

Foto taget med ryggen mot havet. Här ser man bilarna och den lilla hamnen.

2011-08-04

Det lilla biblioteket.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping, Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s