Krampen 2012-06-15

Så blev det en helgtur till Krampen igen. Det är lätt hänt att det blir så, eftersom det ligger så nära. Det är skönt att komma hemifrån ett tag, utan att behöva åka för långt.

2012-06-15

Fredagkvällen bjöd på sol, men det är fortfarande ingen riktig värme ute. Det känns som att sommaren är långt borta just nu.

2012-06-15

Lelle fick i alla fall fisk, två stycken regnbågar fick han totalt. Här assisteras han av hovmästaren Henry. Miranda fick en regnbåge på lördagen, som var skapligt stor, den vägde runt 0.8 kg. Lelles minsta gav knappt utslag på vågen, men den var för skadad för att det skulle gå att släppa tillbaks den.

2012-06-15

På kvällen kom andmamman med sina små. De växer väldigt fort nu.

2012-06-16

På lördagen vaknade vi till det här vädret, som vi har blivit så vana vid nu. Tur att vi har ordentliga regnkläder.

2012-06-16

Miranda och hennes kompis My plockade fram nätmössorna för att skydda sig mot knotten. De har visst vaknat ordentligt nu. Vi provade med allt för att få bort dem, det som fungerade bäst var röken från fuktig ticka, den håller det mesta borta.

2012-06-16

Skogen är vacker den här tiden på året, när porsen blommar och lyser upp.

2012-06-16

Näckrosorna blommar också för fullt.

2012-06-16

Muurikka, med älgfärs, bacon, grytbitar och grönsaker. Tillagad över elden vid sjön. Gott. Dessutom är det trevligt när alla ställer sig på kö med sin egen tallrik och bestick, och äter tillsammans.

2012-06-16

På eftermiddagen kom det lite sol i alla fall, men fortfarande ingen värme.

2012-06-16

Kvällsdimma över Holmsjön.

Innan vi åkte hem på söndagen åkte vi över till andra sidan av Krampensjön för att titta på skadegörelsen som vi hade hört talas om. Det var några ungdomar som hade fört liv där på torsdagen, så Hans-Erik åkte dit på fredagen (eftersom någon hade ringt) och tog Henry med sig. De höll på ett bra tag med att röja upp, bordet och bänkarna var uppeldade, en trasig bilruta låg på marken, sätet låg i vindskyddet, det var mycket annat krossat glas, osv. Det är så tråkigt när folk förstör så.

2012-06-17

Vindskyddet, trasigt och bränt, och delar av eldstaden.

2012-06-17

Här är det före detta bordet och bänkarna. Någon måste ha fått en ny yxa, för det var huggmärken i väldigt många träd.

2012-06-17

Lelle plockar upp lite glas, som Hans-Erik och Henry hade missat. De hade fullt upp med flaskor, bilsäten, bilrutor med mera, antar jag.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Krampen och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s