2021-05-07 – 2021-05-09. Lelles jaktstuga och två nya fricampingplatser.

På lördagen skulle Lelle ha möte med några ur sitt jaktlag. De jagar älg utanför Vansbro, så det var där mötet skulle vara. Vi åkte de ca 20 milen upp redan på fredagen, och övernattade på hemlig ort, några hundra meter från jaktstugan.

Mitt inne i skogen ett par mil från Vansbro finns denna vändplan. Den här gången avslöjar jag inga koordinater, eftersom jaktlaget inte vill ha folk där. Det stör nämligen jakten om det är folk i skogen när de jagar. Ibland är det en stängd bom för vägen, men eftersom det skulle vara jaktmöte var bommen öppen.

Här stod vi fint, med utsikt över en liten sjö. Det brukar gå bra att meta abborre där, men det var lite tidigt på året för det, så vi satt bara och tog det lugnt och lyssnade på fåglarna.

På kvällen hörde vi fåglarna säga god natt över sjön. Inga andra ljud hördes. Här är man långt från närmsta hus.

På lördag morgon åkte vi några hundra meter för att komma till nästa vändplan, närmare jaktstugan. Där går det också att övernatta, men utan sjöutsikt.

Var och en valde fordon efter eget tycke och smak. En av deltagarna på jaktmötet var jourhavande räddningsledare, så han valde en brandbil.

Medan jägarna hade sitt möte passade jag på att ta en promenad i skogen. Det var jag, skogen, ett gäng fåglar och några insekter. Tyst och lugnt. Jag höll mig på vägen eftersom jag var dum nog att ha foppatofflor på fötterna. Jag gick inte så långt innan jag vände. Jag fick för mig att det var en björn någonstans nämligen, och då känns det bättre att vara nära bilen.

Naturen är vacker i sina olika former. Här har vi en myr som är väldigt blöt att gå i, därför lät jag bli det.

Jag hittade en liten stuga mitt ute i ingenstans. Det har också sin charm.

Vissa av träden har väldigt mycket lav på sig. Skäggmossa kallade vi den när jag var liten. Vi brukade göra mustascher av den.

Efter jaktmötet åkte vi in till Vansbro för att träffa Lelles mamma en stund. Vi har bara sett varandra en gång sedan pandemins start, och nu när både hon och Lelle hade fått sina första sprutor vaccin så passade vi på. Hon hade sytt snygga överdrag till Lelles stomipåsar som vi fick med oss hem.

Ska man ha stomi, så kan man ju pynta den också. Det här blev himla coolt. Perfekt att ha i sommar om man inte vill gå omkring med en tråkig, beige stomipåse. Lelles mamma använde en stomipåse som mall så att skydden blev i rätt storlek, och så blev det så här bra. På baksidan finns ett hål som man sätter den vanliga stomipåsen i.

Längs väg 26, mellan Vansbro och Philipstad, hittade vi denna grusväg. Vi följde den på jakt efter en ny fricampingplats. Vägen var hård och bra att köra på.

Efter någon kilometer hittade vi den här vändplanen. Den mjukare vägen längst fram i bild leder ner till sjön Finnjällsen. Här skulle det kunna gå att övernatta utan problem. En liten varning för väldigt grov sten på vändplanen, man får köra försiktigt för att inte få punka.

GPS: 60.369151, 14.198602

Sjön Finnjällsen sedd från vändplanen.

Nu vet vi att platsen finns och fungerar, men vi åkte vidare utan att övernatta. Vi hade nämligen en plats till som vi ville utforska, som jag hade hittat i appen Park4night.

Nästa plats vi hamnade på var vid sjön Djuprämmen, norr om Lesjöfors. Den stora planen som man kom till först var mjuk och sönderkörd. Vi stannade längs kanten av planen där marken var hårdare och gick på upptäcktsfärd.

GPS: 60.079940, 14.149958

Service: soptunna

Längs med sjön går en smal väg. Den är bred nog för en husbil utan problem, och längs med den fanns det flera fina platser att övernatta på.

Vi hittade en stor plan där marken var hård. Där slog vi till och stannade för natten.

Den lilla vägen fortsatte längs med sjön. Den var bra att köra på, utan stora gropar. Dessutom var den hård, så det var ingen risk att köra fast.

På en plats längs med vägen fanns en vändplan. Man får hoppas att ingen är dum nog att parkera så att de blockerar den, för det blir långt att backa för andra som kommer i så fall.

Det fanns flera platser i varierande storlek att övernatta på. Alla ligger så att man har utsikt över sjön.

Där vägen tar slut, längst ute på en liten udde, fanns en lite större plats att stå på. På andra sidan vattnet fanns ett hus och en liten båtbrygga.

Alla platser har mer eller mindre bra sjöutsikt. Från platsen vi valde hade vi den här utsikten.

Sjön har en lång sandstrand, så det går säkert väldigt bra att bada här. Det här var en väldigt fin plats som vi kommer att besöka igen. Vi misstänker att det är väldigt mycket folk där under högsäsong, så vi kommer att åka vår och höst.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Fricamping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s