2019-07-24, dag 13. Camping Les Castors.

Dagens mål var att åka mot Tyskland. Vi ville se Laacher See. Vi hade inte bråttom, så vi gjorde ett stopp på vägen vid Camping Les Castors, en camping som vi har besökt förut.

GPS: N 47°44’49” E 07°07’28”

Pris, husbil, två vuxna, el: 20.90 €

Det finns inte mycket att göra som är inom gångavstånd, men det är en bra camping att övernatta på.

Receptionen är vackert pyntad med blommor. Inne i receptionen jobbar en mycket trevlig tjej som pratar bra engelska. Servicen på den här campingen är mycket bra.

Vi fick en karta som tjejen markerade lediga platser i passande storlek på, sedan var det bara att åka in, välja plats, och gå tillbaka och berätta vilken plats vi hade valt. Flera av platserna som skulle ha varit lediga var upptagna, för att folk inte hade uppgett rätt nummer när de hade valt, men vi hittade en bra plats i alla fall. Senare på eftermiddagen såg vi personal gå runt med en karta, det såg ut som att de uppdaterade så de fick rätt person på rätt plats i sitt system.

Campingen är liten. Den är uppdelad i olika sektioner. Hela delen som är till vänster på kartan är upptagen av säsongsboende, både stugor och husvagnar med staket runt. Det finns en liten badsjö och en liten fiskesjö på campingen.

Sedan vi var där sist, 2017, har de gjort i ordning området och gjort fler platser, men det är fortfarande ingen stor camping. De har planterat fler träd och buskar, och röjt mark för att kunna utöka vid fiskesjön. Det ser ut som att det kommer att bli riktigt bra när allt är klart.

Vissa av platserna är halvstora, andra är väldigt små. Vi fick tag på en plats som var mycket enkel att köra in på, och hyfsat stor. Precis framför vår bil (det är den med döskalledraperiet) rinner en liten flod.

Servicehuset är välskött och fräscht. Några av vägarna inne på campingen är väldigt trånga, men det är inga problem att ta sig fram om man tar det lugnt.

Det finns bra tömstation för gråvatten, som är lätt att komma åt. Allt är mycket bra skyltat på campingen.

Floden precis där man står och campar är ganska djup och det är en brant slänt att ta sig nedför. Det är många stora stenar på botten. Om man går några hundra meter bort blir floden grundare och lättare att ta sig ner till.

Det var varmt, det fanns vatten, och jag hamnade i det. Vattnet var riktigt kallt och skönt.

Vid den lilla badsjön finns lite leksaker och en liten stuga där de säljer olika läskedrycker.

På campingens restaurang finns det himla bra schnitzel, och en hel del andra rätter. Servicen är mycket bra.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s