2019-07-22, dag 11. Camping le Clos de la Lère.

Dags att åka norrut igen. Det var en riktig värmebölja, och ännu varmare söderut, så det var inget alternativ. Längs motorvägen varnade digitala skyltar för värmen, och uppmanade folk att dricka mycket vatten och köra försiktigt.

När vi hade tröttnat på att köra hittade jag en camping i ACSI, Camping le Clos de la Lère. Den fick det bli.

GPS: N 44°13’03” E 01°36’47”

Pris, husbil, två personer, el: 24.40 €

Campingen ligger mitt ute i ingenstans, nära A20. Det finns ingen by att titta på i närheten. Det var trevliga människor i receptionen. Vi fick gå in och titta och välja vilken plats som helst. Trots att campingen är mycket liten, fanns det gott om lediga platser.

De flesta platserna hade mycket skugga. Det var höga häckar runt varje plats, så man fick mycket privatliv. Platserna är i varierande storlek. De flesta var ganska stora, men det var mycket träd, buskar och stolpar, så det var svårt att ta sig in på sin plats, oavsett vilken man valde. För enkelhetens skull ställde vi oss på snedden. Vi hade ändå tillräckligt med yta att sitta på framför bilen.

Den här campingen är perfekt att övernatta på om man söker skugga. Om man vill ha aktiviteter bör man åka någon annan stans. Det finns en pool, men i övrigt finns ingenting.

Så här spenderade vi dagen. Baddräkt på, och en flaska kallt vatten att hälla över kroppen med jämna mellanrum.

På kvällen gick vi till campingens lilla restaurang. Återigen blev vi bemötta på ett mycket bra sätt. Campingvärden översatte den franska menyn, och rekommenderade några rätter som de var extra bra på. Medan vi väntade på maten bjöd de på snacks.

Lelle beställde entrecôte, och jag provade ankan som campingvärden rekommenderade. Jag hade aldrig ätit anka innan, så jag var nyfiken på det. Maten, 2 stycken 50 cl öl och ett glas vin kostade totalt 26.50 €. Billigt! Att både maten och servicen var otroligt bra gjorde saken ännu bättre. Hit skulle vi kunna åka tillbaka bara för att äta.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s