2019-04-24. Ställplats Greven och Zeltplatz Heidesee.

Vi siktade först på ställplats Greven, för där hade vi hört att det var fint. När vi kom dit var det fullt. Vi gick in och tittade, och konstaterade att den var nog inget för oss i alla fall. Det fanns många platser, och visst var det fint, men det var helt enkelt för mycket av allt för oss.

Vi siktade på campingen i Tyskland där vi har hittat den godaste schnitzeln som serveras på en tysk campingplats istället: Wohnmobilstell- und Zeltplatz Heidesee.

På den här campingen har vi hamnat förr, när vi har haft vägarna förbi. Den är ett säkert kort, här finns alltid platser kvar. Campingen ligger lantligt men inte långt från motorvägen, så det är ett bra stopp för en övernattning.

GPS: 52.578243, 8.115010

Pris: 10 €, lågsäsong, två vuxna utan el.

Det är mycket trevliga ägare. De pratar inte engelska.

Det finns två sektioner på den lilla campingen. En större gräsplan där de flesta står, och en mindre där vi brukar stå.

Vi körde längst in på den lilla gräsplanen. Platserna här är enkla. Här finns ingen lyx. Servicehuset är enkelt men funktionellt.

På campingen arbetar den här hunden. Han brukar ha en väst på sig med texten ”Platzwart”, platsvakt ungefär. Han har strosat omkring på campingen och kollat läget i många år, men just idag var han ledig. Han börjar bli gammal och behövde vila. Det har hänt att han har talat om för campare att de inte har spänt säkerhetslinorna till sin markis ordentligt när det har blåst. Han markerar även skräp som blåser iväg.

Den här hunden har aldrig koppel, men det är koppeltvång för andra hundar. Platzwart går omkring och tittar och inspekterar, men han går aldrig fram till folk eller andra djur. Dessutom är han livrädd för katter. Campingvärden bad oss att visa vår Olivia för Platzwart, så det gjorde vi. Efter det tog han långa omvägar runt oss. I år hade han fått en yngre lärling med sig, men han hade varit lite busig så han var inne i receptionen för tillfället.

Precis bredvid campingen ligger en fin liten sjö, som brukar vara full av aktivitet på sommaren.

Här finns en stor uteservering med utsikt över sjön och grönområdena runt campingen.

Det finns några bord inomhus också, men det var fortfarande perfekt väder, så vi gick in talade om att vi ville ha mat, och att vi ville sitta ute. Det tog inte lång tid innan ägaren kom springande med menyer och frågade om vi ville ha varsin öl. På den här campingen har de väldigt god schnitzel, med en ännu godare sås gjord på grädde och champinjoner. Den schnitzeln är ett måste när man är där.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s