2018-08-11, dag 30. Björnskiten 2.

Vi bestämde att vi ville ha en natt till, minst, i husbilen innan vi åkte hem. En natt i lugn och ro, med bara djuren i skogen som grannar, för att samla krafter, vila och smälta alla resans intryck.

Vi har hittat några bra platser i skogen under alla år som vi har rest, och det här är en av favoriterna. Vi kallar den för Björnskiten 2, av den enkla anledningen att den ligger nära en annan plats där vi har stått, och där vi hade björnskit utanför bilen på morgonen när vi vaknade. Den platsen heter Björnskiten 1.

GPS: det finns självklart koordinater till den här platsen också, men jag vill gärna behålla den för mig själv. Taskigt? Ja, lite kanske. Men, det är himla skönt för mig att ha en tillflyktsort som inte så många känner till.

Pris: Gratis

Faciliteter: Inga. Det finns inte ens ett utedass.

Framme vid Björnskiten 2. Här trivs jag. Det är lugnt, det finns en sjö, och det går att fiska.

Här står man för sig själv precis vid sjön. Det är helt underbart att höra vågornas skvalp och fåglarnas kvitter.

Om man vill kan man bada i sjön. Det var väldigt lite vatten, vattnet brukar nå upp till de stora stenarna.

Det blåste ordentligt hela dagen, riktigt kalla vindar. Det var så kallt så jag plockade fram min poncho av alpacka-ull. På eftermiddagen/kvällen började det regna. Efter en snabb koll på väderleksrapporten bestämde vi oss för att åka hem dagen därpå. Det var lika vemodigt som vanligt, och jag har redan börjat längta ut på vägarna igen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s