2018-07-30, dag 18. Europa Camping Sand.

Vi började dagen med en shoppingvända på Lidl i Troyes. Där fanns det champagne från 11 € och uppåt. Vi fyllde bilen med olika sorter innan vi åkte vidare.

Nästa mål på vår resa var Tyskland och slottet Neuschwanstein utanför staden Füssen i Bayern. Vi for vidare på små och stora vägar i Frankrike, och började få slut på diesel i tanken. Vi började leta efter mackar i god tid, det brukar vi göra, men de vi hittade var för trånga för att vi skulle kunna komma åt att tanka där. På en mack där vi fick plats fanns det bara kortautomater som varken tog Mastercard eller Visa, ingen kontant betalning, så det var bara att åka vidare. Jag programmerade in GPS:n på ”bensinmack” och så åkte vi mellan olika mackar för att hitta en där vi fick plats och där de tog Mastercard, Visa eller kontanter. Till slut hittade vi en, då hade vi mindre än 10 liter kvar.

Allt letande efter diesel tog tid, så vi siktade på en camping där vi visste att vi skulle få plats, även om klockan var mycket.

Vårt campingval, Europa Camping Sand, ligger i Tyskland nära den franska gränsen och Strasbourg. Det är en bra övernattningscamping när man är på väg. Den ligger inte långt från Autobahn, men man störs inte så mycket av trafiken. Det finns en liten by i närheten, men det finns inte mycket att se eller göra där.

Campingen finns i ACSI-katalogen.

GPS: N 48°32’36” E 7°56’7”

Pris: 2 vuxna utan el 18 €

Antal platser: 65 enligt katalogen

Bilden här ovanför är från 2016, när vi var där förra gången. Kommer man med husbil är det den här platsen man får stå på. Det är egentligen inget fel på den, den är nära servicehuset, underlaget är bra, det är lätt att köra in och ut, man har lite utrymme osv, men, så var det ju det där med skugga…

Damen i den lilla receptionen är väldigt trevlig. Hon pratar bara tyska, så jag fick sköta det mesta av pratandet. Lelles engelska försökte hon förstå med hjälp av teckenspråk, pekande och skratt. Jag förklarade att det skulle vara mycket bra med åtminstone lite skugga för kattens skull, men någon sådan plats fanns dessvärre inte. De skuggplatser som finns är upptagna av säsongare eller av folk som har bokat i förväg.

När Lelle hade satt sig i bilen och börjat köra mot vår plats i solen, kom damen springande och ropade stopp! Stopp! Hon hade pratat med campingens ägare, som tyckte att eftersom vi hade varit där förut, och eftersom vi hade en 14-årig katt med oss, så skulle det eventuellt gå att ordna en plats med chans till lite skugga. Om vi kunde tänka oss att stå på platsen där ägaren redan hade en husvagn som han höll på att renovera uppställd, så kunde vi stå där. Husvagnen var tom, men det var lite trångt sa hon. Åk och prova om det är ok för er, sa hon. Om det inte är ok, får ni stå i solen. Ni bestämmer. Sedan skrattade hon igen. Sådant gillar jag. Det är service. Senare på kvällen kom både hon och ägaren och kollade så att vi var nöjda, och bad nästan om ursäkt för att vi fick trängas med en gammal husvagn.

Vi lyckades klämma oss in bredvid ägarens husvagn, och vi fick faktiskt lite skugga. Vi fick till och med ut markisen. Det var bra, för kl 21 på kvällen hade vi 33°.

Det finns en restaurang bredvid campingen, men vi gjorde mat i bilen för att kunna ha katten ute. Hon hittade en bra plats på några fuktiga och svala stenplattor under ägarens husvagn, så hon låg där hela kvällen.

Vi har haft platser med bättre utsikt. Vi har haft sämre platser också. Campingägarens syster kom och presenterade sig, och frågade om det var ok om hon gick in i husvagnen och mätte dynorna, som hon skulle klä om. Blir ni störda, undrade hon. Det blev vi självklart inte, vi blev bara positivt överraskade när hon frågade över huvud taget. Och katten blev glad när hon fick titta in i husvagnen.

Det finns små platser, och lite större platser, men inga jättestora. Det här är ingen 5-stjärnig camping. Om man är ute efter väldigt mycket service och aktiviteter ska man inte åka hit. Här finns inget sådant. Det finns en enkel lekplats och några åkrar och några kor att titta på.

Vill man övernatta på ett mindre ställe, där det nödvändigaste finns, och med ägare som är trevliga och har hjärtat på rätt plats, då ska man åka hit.

Servicehuset är rent och fräscht, men inte modernt. Allt ingår i priset.

Precis bakom oss fanns det bara platser för säsongare. Det är som ett väldigt slitet sommarstugeområde.

Här ser man i stort sett hela campingen. Den är inte stor, så man har nära till servicehuset även om man står längst bort som vi gjorde.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s